Propaganda sóje ako zdravého produktu na Slovensku a Čechách nemá konca. Som zástanca zdravej výživy a aj sa tak snažím stravovať ale zaráža ma neinformovanosť ludí o SÓJI, tak prikladam informácie. Kludne ich šírte ďalej.
Obrovské množstvo skutočných vedeckých dôkazov ukazujú na závažné zdravotné problémy, ktoré konzumácia nefermentovanej sóje prináša. Prestaňte sóju považovať za zdravie prospešnú, pretože by ste o nej mali vedieť, že sója spôsobuje závažné zdravotné problémy.
Jedine fermentovaná sója je vhodná pre ľudské zdravie, dokonca môže byť až prospešná, su to syr tempeh, syr miso, syr natto
a sójová omáčka.
Prečítajte si:
www.badatel.sk/kpm/pribeh-soje/...
Velmi dobrý dokument aj s odkazmi na skutočné vedecké štúdie o sóji!!!
ulozto.sk/x9AMjn8/soja-pravda-a-myty-doc...
Je pravda ze vsade sa pod zdravou vyzivou povie soja, tofu a podobne shity... osobne ako vegan preferujem lokalne potraviny, miesto soje pouzivam strukoviny ala cicer, sosovica, fazula... Ale to este nieje take trendy. Aj ked napr spolocnost Alfabio, ktora vyraba sojove produkty zacina robit produkty kde sa nahradza soja napr cicerom... Cize uz asi aj oni sami pochybuju o svojom marketingu do buducna ohladom soje...
@2010 ... diskusia o škodlivosti cukru by ma veľmi zaujímala (úplne vážne) ... zatiaľ som tu videla iba zopár diskusí o stévii ...
ale to uz ludia nebudu tak vasnivo zatracovat, rovnako ako spominany cukor...i ked im skodi omnoho viac ako obcasna konzumacia kvalitnych sojovych produktov
mala som tu aj ja dve diskusie na podobnu temu
@2010 aj cukrova repa je geneticky modifikovana?
Viete koľko "vedecky" dokázaných výskumov som za svojho pomerne dlhého života zažila?Koľko rôznych názorov sa menilo za tých vyše 50 rokov odkedy som sa začala zaujímať o zdravú výživu?Koľko odborníkov popiera jeden druhého a snaží sa nás presvedčiť že len on má pravdu !!!
Žiaľ existuje jediná pravda, v tom,že väčšine výrobcom potrav.priemyslu,farmaceut.koncernom nezáleží na ľuďoch,aleA iba na ziskoch,nech sa tvária ako ľudomili...
Dúfam, že ten je v poriadku....
A zelenina nám už tiež nevonia.
odporučam tento dokument
výrobky s obsahom sóje by nemali užívať pacienti s ochorením štitnej žlazy(znížená činnosť), pretože znižujúpríjem hormónu štítnej žľazy (liek levotyroxín)
Badatel je to najposlednejsie co by som cital a bral ako relevantne. Stranka plna hoaxov, polopravd. Okrem toho, tofu, je fermentovany vyrobok, cela azia vratane japonska ho konzumuju od detstva bez zdravotnych problemov. Na vasom mieste by som sa v rozsirovani hluposti miernil a nezavadzal ludi
Táto diskusia je 12 rokov stará... Nejde o to, že sója je problém, ale o množstva v akom sa u nás v tom čase pretláčala. Niektori pomätenci ju dodnes tlačia ako ideálnu náhradu mäsa, ale tak sa skrátka soja nikde v Ázii nekonzumuje nie je to náhrada mäsa!!! V normálnych množstvách je nepochybne zdraviu prospešná. Ja ju s obľubou konzumujem.... Od tempehu cez tofu po miso... Natto mi nechutí. Inak výborná je pečená, resp. opečená. A tofu veru fernentovany produkt nie je, hotové tofu sa môže fermentovať, ale to sme už inde... Miso, tempeh, natto a sójová omáčka fermentaciou prechádzajú.
je jedno ako dlho je debata stara, uvedene je obycajny nezmysel, vtedy, aj dnes. Problem nie je soja, kludne ju moze clovek jest dennne, ale to co neobsahuje maso je potrebne doplnit z inych zdrojov. Preto treba informacie, ked uz to niekto chce urobit, zverejnovat tak, aby mali zmysel, nie sposobom badatel a podobne, kde su "vedecke" tvrdenia dost daleko od pravdy.