Manžel vždy v neskorú jeseň nakúpi jablká, ktoré by nám mali vydržať celú zimu. Aj pred dvomi týždňami priviezol 60 kíl, dve tretiny Jonagold, tretina Golden Delicious. Každý rok však jablká začnú vädnúť, ostávajú múčnaté, Goldenom sa celkom svcrkne šupka. Už ani neviem kde som počula, že ak sa jablká zatavia do polyetylenových vreciek, vydržia dlho ako čerstvé. Tak sme spravili experiment. Zatavili sme všetky Goldeny a polovicu Jonagoldov a sksladujeme ich v chladnej miestnosti. Teraz ich chodím kontrolovať a sledujem, čo sa deje. Vyzerajú stále rovnako, vrecká sa trochu orosili a niektorým Golden zružoveli líčka. Dúfam, že to takto vydrží, ale istotu nemám. Nemáte s tým niekto skúsenosti, prosím Vás?
@zareaguj
search.incredimail.com/?q=boni+frukt...
〈=slovak&source=017074319105&u=1108102803500822339&a=1jR7Bg5YSdl
www.dobrejablka.sk
Babka to má uložené v jej pivnici rodinného domu, no a tam teda neviem čo má za klímu: ale má tam na kope navŕšené zemiaky, v druhom kúte mrkvu, kaleráb, petržlen, chren, cviklu a pod. v prepravkách. Má tam tmu, a ešte stále má pootvorené pivničné okno.