Rôzne

Remoska

daniela15 - fotkadaniela15, 5. augusta 2013

Chcem si konečne kúpiť remosku. Čo-to som si o nej prečítala na
nete, ale nikde som sa nedočítala, či sa v tej novej teflónovej dajú
piecť aj koláče. Keďže sme už doma len dvaja, bolo by to pre mňa
fajn. Aké máte s remoskou skúsenosti?

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
mama / 85 rokov / má remosku..má k nej aj knihu receptov..i na koláče..ona už koláče nepečie..pre cukrovku...ale využíva ju teraz v horúčavách...na eintopfy najčastejšie..všetko-čo chce-tam dá..zapne..a má pokoj..
julica
Určite sa dajú, rovnako ako aj v hliníkovej. S remoskou mám len naj skúsenosť, používala som starú, dá sa v nej výborne upieť chlieb, kysnuté aj nekysnuté koláče, jediný problém som mala so zeleninou, keďže voda sa neodparuje (čo je v mnohých jedlách výhoda), zelenina ostala vo svojej šťave. remoska šetrí čas aj energie.
frezia68
Pridávam sa k chvále remosky,pri starej boli aj recepty.Kupovala som asi pred 2 rokmi cez internet,ale recepty nepridali,čo je veľká škoda už kvôli koláčom.Ak robíš jedlo,nie je problém,dáš podľa veľkosti remosky.Ale piškótu,či iný koláčik,musíš dumať,aby cesto nezvýšilo.....:-) často využívam,mám malú a pre dve stačí.
kuchticka
Remoska je vyborna vec!. Ked som sa vydala byvali sme iba v takom malom byte (studio), pokial sa nam narodil syn. Iba jedna miestnost, sprchovy kut s WC, ziadna kuchynka, iba v predsieni taky vatsi stolik na ktorom som mala dvijplatnickovy varic, alebo REMOSKU. Blizili sa Vianoce a ja som v nej upiekla i vianocne cukrovinky. Nikdy ma nesklamala. Tie dnesne remosky budu snad taktiez kvalitne.
babidka
Remoska je vyborna pomocnicka a upecies v nej aj kolace - kysnute , babovku a aj piskotu. Ja som piekla aj normalne makove a orechove zaviny z kysnuteho cesta - boli to akesi obrovske plnenen rozky /:-)/ ale upiekli sa dobre . Piekla som v nej aj pizzu , quiche aj velkonocny mazanec . Staci skusat a skusat . So vsetkym sa treba naucit robit - iba sa nebat experimentovat .
katka75
Remosku pouzivame stale, este mame taku staru. Ale pozerala som sa nedavno aj na nove, co dostat, keby nahodou vypovedal sluzbu. A teflonovu by som si nekupovala. Vsade pisu, ze sa velmi rychlo poskriabe. Ale dostat uz aj teraz novu cisto hlinkovu /teflonova je tiez hlinikova potiahnuta teflonovou vrstvou/ Ja by som si urcite tu kupila. Ak niekomu vadi hlinik, da sa tam nastrihnut kusok papiera na pecenie - aj cistenie sa zjednodusi :)
havino
ani neváhaj a kúp si ju, ja mám tu väčšiu teflónovú, nepoužívam ju pravidelne ked som doma, ale odišla mi rúra a zachránila mi život, obrazne povedané, lebo bez pečenia a rúry, som,ako bez ruky, ja na ňu nedám dopustiť, všetko v nej upečiem, od masa, koláčov, chlieb, vianočku, všetko a poviem pravdu, mne osobne sa z nej kysnuté zdá akési extra nadýchanejšie, na dovolenke, na víkendoch, kde nie je rúra, je mojím naj pomocníkom, kukaj aký chlebík sa v nej upečie a nie raz, x krát



tetuska
ja mám ešte starú, teraz sú už lepšie a novšie typy, mám ju stále odloženú, smejem sa, že ešte príde na rad, keď zostaneme s mužom sami dvaja... odporúčala by som kúpiť...
gubics
Pred 50 rokmi som dostala od kolegov ako svadobný dar Remosku, to ako by som dostala elektrickú rúru, lebo je to veľký pekáč, ktorý sa dá použiť na všetko, ako keby ste používali elektrickú alebo plynovú rúru. Počnúc mäsom,piškótami , buchtami,a akéhokoľvek jedla, ktorý sa pečie v rúre, na všetko ju používam všetko sa dá v ňom pripraviť. Dodnes veľmi dobre slúži na chate, kde mám len gril na lávové kamene a dva menšie variče. Keď niečo treba upiecť, tak len v remoske. Ja na ňu nedám dopustiť. Buchty v nich upečené sú perfektné, lebo sa ani náhodou nevysušia. Veľmi dobre som ju využívala, kým sme bývali v podnájme, a nebolo inej možnosti pečenia.Ja ich môžem len vrelo doporučiť každému záujemcovi.
1x finczi
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Ďakujem,dobrá téma,aj mňa zeujima. Uvitala by som recepty pripravené varechacmi real :-) ako ku priklad naložiť buchty a podobné..
babidka
@havino , zaujal ma tvoj chlebik v remoske . TOTO som este neskusala :-)Mozes v kratkosti napisat , kolko cesta davas /teda z akeho mnozstva muky/ a ako postupujes ? Predhrievas remosku pred vlozenim chleba ?Ako dlho sa chlieb pecie ?Dakujem .
alena45
ja som na ňu úplne zabudla ! Na chalupe mám len jednoplatničku a to som dosť obmedzená, vlastne len zohrievam už donesené jedlo.
Kedysi som mala remosku a robila som v nej všetko, okrem chleba, čo ma veľmi zaujalo. A teraz chcem remosku aj ja !
merylas
Připojuji se k těm, kteří jsou s remoskou velmi spokojení. Mám ještě starší typ s hliníkovou pečící nádobou a tu menší, o průměru 24 cm(jestli se nepletu :-). Když peču moučníky, tak používám papír na pečení. Několik vyzkoušených receptů mám na stránkách tady
 www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/peceno-v-remosce/...

Na chleba mám jen dva recepty.
 www.merylas.estranky.cz/clanky/chleba-a-ruzne-slane-pecivo/pece...

Třeba to někomu pomůže v rozhodování :-).Samozřejmě se tam dá péct všechno možné. Remoska je opravdu super pomocník, jen pozor na různé napodobeniny od jiných výrobců. Vybrala bych si tu pravou, léty osvědčenou.

1x finczi
irenaw
prosím vás, neodhalili ste niekto na SK predajcu, ktorý predáva hliníkové? našla som len teflónové a na otázku, či vedia objednať hliníkovú mi odpovedali záporne :(
daniela15
ďakujem všetkým za odpovede, presvedčili ma, určite si ju kúpim, len teraz sa správne rozhodnúť hliníkovú či teflónovú? Ja som si myslela, že remoska pečie len zvrchu, ale keď sa dajú piecť aj koláče, tak upečie aj zospodu?
@havino , ten chlebík je nádherný, to musím vyskúšať, keď budem mať remosku, skús pridať recept, prosím, ty máš teflónovú remosku, ako je to s tým poškriabaním, alebo používaš papier na pečenie?
@zdezda , super článok, čítala som ho, keď som na googli hľadala info o remoskách, ale dík za neho, možno zaujme aj ostatných,
@merylas , perfektné recepty, ďakujem, mám rada také už odskúšané, hneď prvú bublaninu by som si dala hoci aj hneď teraz :-)
irenaw
@merylas ďakujem za rady, skúsim im napísať. obávam sa poštovného, ale uvidíme, nezúfajme vopred ;-). pravidelne hľadám v inzercii, zatiaľ som nemala šťastie, už som sa dvakrát potešila a potom bola teflonová. nevzdávam to ;-)
havino
@babidka , @daniela15 , od tohto receptu som sa odkopla v pečení chlebíka  varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-bez-miesenia/1859...
a viac, ako pol roka som chlieb nekúpila a to z dôvodu, že manžel je začínajúci dia a musíme strážiť cukor. tie chlebíky viaczrnné, lisované mu nechutia, no chlap, ešte si aj vyberá, ale kedže on musí sacharidy jesť tak či tak a na šťastie ma to baví piecť, tak pečiem každý druhý deň. Skúste prelistovať tento link a prečítať moje komentáre, už viac menej ku koncu komentárov, tam, ako som písala, som začínala. Neskôr som už ani nemiesila na noc, ale v robote vymiesila, nechala kysnúť a dala rovno do vyhriatej rúry. Tak robím do dnes. Dnes už pečiem kváskový, ale aj s droždím, už len celozrnné a so semolinovou múkou, tá mu nedvíha cukor. Na pol kila namiešanej múky dávam kávovu lyžičku a pol soli, lyžičku cukru, niekedy citronovu šťavu PL, semiačka, ked zamiesim na noc, tak sušené droždie, ked pečiem o dve hod tak čerstvé droždie, alebo ražný kvások. Cesto musí byť husté, nesmie sa roztekať. Čo sa týka teflonovej, mala som po sobáši aj hliníkovú, viem porovnať, nebojte sa tej teflonovej, nepoškriabe sa tak ľahko, je to kvalitný teflon, nie je potrebné nič vymasťovať, nič sa nepripáli, neprichytí. Ako tam chlebík vložím, tak ho ľahko aj vyberám, remoska zostáva čistá. Krájam v nej koláče, zatial druhý rok bez škrabanca. Čas pečenia neviem, naozaj, pol hod? sledujem cez okienko farbu chlebíka. A áno upečie aj pekne a poriadne zospodu.
havino
ešte som zabudla, pri tomto chlebíku, čo je tu na foto, som ho z dosky premiesený do bochníka dala kysnúť hned do remosky, až sa už nykysnutého nedotýkam, ked sa mi zdal dosť, prikryla, zapla, ale teraz 2x po sebe som tiež nechala rovno kysnúť v nej, už vybochníkovaný a už nahriatý vrchnák položila na remosku, ale nevidela som rozdiel.
mojack
..hlinikovu som pred týždňom vyhodila. Používala so ju malo....ale keď som ju čistila a videla čo mi za čierny bordel ostáva na handričke / nie prihorete :-)) / tak ma prešla chuť v tom piecť. Vec je to vyborna a preto asi radšej iný povrch- skôr keramický, ale zatiaľ len rozmyšlam.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Rhonson elektricky hrniec s halogenovym ohrevom je tiež ako remoska o ktorom tu pisete.Prosím,ako máte skúsenosti s takým ,poradite mňa,či téz možno piecť koláčmäso..ďakujem za každý názor.
frezia68
@havino :s pečením chleba v remoske si ma nesmierne potešila a zajtra skúšam :-) asi ti viaceré poďakujeme :-) teda do malej remosky z 1/5 kg múky? Ale mňa mýli to,že tvoj chlieb nie je okrúhly z remosky? Ďakujem za odpoveď.
merylas
irenaw, jak jsem dávala ten odkaz na výrobce, tak jsem měla na mysli to, že Vám jako sdělí, kde byste koupila tuhle remosku přímo na Slovensku.Jinak poštovné u nás zase před pár dny zdražilo :-(
daniela15, Děkuji za pochvalu a doufám, že kdo zkusí, tak bude spokojený.:-) Taky mám ráda už vyzkoušené recepty.
Jinak ještě znám jednu diskuzi o pečení v remosce, na nástěnce jsou i rady,zajímavosti a recepty. Snad i to někomu pomůže. diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=24328...
sovka62
@havino , neuveriteľné! Remosku som nikdy zblízka nevidela, ale podľa toho čo som počula, som o nej mala dobrú mienku. Ale že dokáže upiecť takýto dokonalý chlieb (teda s tvojím prispením! to som netušila. Myslela som si, pečie len niečo tvaru placky.
Na chalupe mám sporák na pevné palivo (nový). Zatiaľ som v ňom piekla len dva razy, lekvárové buchty a ražniči v alobale. Nebol to veľký úspech, asi sa to musím naučiť, ale ak to nepôjde, budem hľadať Remosku.
havino
ja mám túto presne teflonovú, väčšiu 4L , majú aj hliníkové ešte

 www.remoska.cz/produkty/eshop/remoska-s-povrchovou-upr...





@frezia , ja si cesto na chlebík vyformujem do pecňa, preto hustejšie cesto musí byť a peceň dávam kysnúť priamo do remosky a až po vykysnutí ju zapínam. Prvý krát, toto je ten chlebík na foto, som prikryla, zapla, nič nahriaté nebolo. Neskôr som skúsila, že som vrchnák nechala nahriať,ale poviem pravdu nevidela som rozdiel.
havino
a ako tu niekto vyššie písal, buchty z nej sú iné, nadýchanejšie a aj vychladnuté sa v nej môžu nechať, nevyschnú, skôr navlhnú, ak to niekomu nevadí, mne nie, radšej také, ako vysušené. Aj dve vianočky od @margaretky som v nej piekla naraz, zlepili sa síce,ale to nevadilo a aj tie sa mi zdali ešte vláčnejšie. Žiaden papier, žiadne mastenie, po použití je suchá a čistá, ozaj pretrieť obrúskom,ako sa povie, ja umývam aj tak.
irenaw
@havino vystihla si to presne. aj ten chlieb, to je iná báseň a bez dodatočného zaparovania...
trencanka
Remosku mala moja mama a mam ju aj ja. Tu najvacsiu. Robila som na nej veci na chate a teraz remosku presuvam domov, budem na nej varit aj doma.
Chlieb v remoske? Mate na to nejaky postup?
havino
@trencanka , nemusí byť na to nijako zvlášť extra postup, vôbec, normálne si zamies svoj chlebík, ako si zvyknutá, vyformuj si ho a na dokysnutie už vlož do remosky, ako keby si na plechu piekla, ked sa ti bude zdať podkysnutý, ako si chcela, prikry, zapni a peč....
havino
ešte si dovolím pridať dve foto z dnešného chlebíka, piekla som ho schválne v remoske, nech od slov prejdem k činom. Nuž, ale poznáte to, zrovna ked človek si chce dať záležať, u mňa zákon schválnosti platí doslova, prihorel mi z vrchu. Nič sa nestalo, oškriabkala som nožíkom, len moja polovička mi hovorí, tak to sa ti ešte nestalo, nuž stalo sa. Druhý krát sa mi už fotiť nechce, tak pridám fotky aj tak. Nech sa vám ľahšie rozhoduje upiecť v remoske čokoľvek, vrátane chlebíka, nie je s tým žiadna extra robota.








margaretka28
No teda @havino... ,že chlieb z remosky, neuveriteľné! Kedysi sme to doma mali, mama v tom všeličo robievala, ale že aj chlieb sa v nej dá upiecť tak to mí nenapadlo :-) Máš ho ukážkový !!
daniela15
@havino , no Ty si úžasná, taký krásny chlebík, neviem, či ešte dnes si nepôjdem kúpiť tú remosku ...
vlasatka
Tiež sa pripájam chválou na remosku. Mám ju 15 rokov a skutočne jedlo z nej je super, aj chlieb, radi v nej robíme zemiakovú (v lete cuketovú) babu, ktorá je z nej výborná. A tiež mäsko, no proste všetko. Nebudeš ľutovať.
havino
@danielka , dnes som piekla,ale kváskový chlebík, tak kukaj, že remoska nesklame nikdy,ak ti neprihorí, ako mne minule, mäkkučky, chrumkavý


daniela15
tak remoska je doma, teraz už len nájsť vhodné recepty, aby som sa "zaškolila", keď máte niekto dobré overené recepty z remosky, skúste pridať, možno sa zídu aj niekomu inému, ako prvé chcem upiecť kurča, nemal by byť hádam žiaden problém
@havino , chlebík určite vyskúšam
havino
@danielka , nepotrebuješ žiadne extra recepty, peč v nej všetko, akoby si piekla v rúre, samozrejme grilovať sa nedá :-) Tak, ako si napísala, kuracie stehná, kurča, francúzske zemiaky, žemľovka, cestoviny zapečené, krkovičku, nenapadá ma teraz konkrétne, buchty pečené, škoricovníky-slimáky, koláče, zapečené mäso som v nej so smotanovo syrovou omáčkou, všetko sa dá, skutočne, máš to rúru, ale v menšom prevedení, so stálou teplotou 180C myslím. To, že pečie iba z hora, teplo sa rozkladá aj po obvode, spodok býva menej pripečený, ale farbu vždy, vždy má. Proste sa to v nej všetko upečie.
nadia56
@daniela15 , v remoske nemusis len piect, ako uvadzaju predchadzuce komentare, mozes v nej aj pokrmy dusit, ja v nej robim gulas aj masko na svieckovu, dusenu zeleninu ako prilohu, ma siroke pouzitie, vela chutneho jedla z remosky a nech tvojej rodinke chuti, pekny den:-)
zdenka1009
@daniela15 ,dala si mi chrobáka do hlavy-REMOSKA .Chodíme na chalupu v letných mesiacoch,máme pec na pevné palivo,ale v týchto horúcich dňoch,kúriť v peci to nie. A sem tam sme mali chuť aj na niečo pečené. A táto téma remoska mi prišla vhod. Dala info manželovi,aby v meste pozrel či takú majú a ježkove oči,on prišiel aj s remoskou/ 8.8. Brezno/ typ Grand 4l. Remoska otestovaná: kuracie stehná,pečené zemiaky,fofrovník-bublanina,krehké jablkové rezy, a dnes pečená kačica.
Prečo som na tento pečiaci zázrak,neprišla skôr.
ďakujem za dobrú tému.
daniela15
@havino , tak zajtra sa ide testovať, mali by byť pečené kuracie stehná so zemiakmi, tak to hádam vyjde podľa predstáv, lebo by to mal byť slávnostný obed - manžel má meniny a zároveň máme výročie svadby (som zvedavá, či si na to spomenie :-), ale aj keby nie, tak je to ten najlepší manžel na svete)
nadia56, potešila si ma, že aj dusiť môžem, no snáď sa za nejaký ten rok naučím, čo sa s ňou dá
zdenka1009, tak tvoj manžel je akčný typ, čo sa týka nakupovania (presne tú remosku som si kúpila aj ja) a ty šikovnica, keď si za tých pár dní toľko stihla, ja sa zatiaľ ešte len na všetko chystám, ale teším sa, že to bude dobrý pomocník do kuchyne, ušetrí nielen čas, ale aj eurička za elektrinu
havino
@danielka , držím palce, tak máme Ľubomírov obe, pozdravujem a všetko dobré želám, k meninám, aj k výročiu svadby, máte čo oslavovať... nemôžem inak, len verím,že budeš spokojná, len nezabudni podliať :-) zabudni, že máš remosku, peč, rob v nej to,ako v rúre, chceš bublaninu? urob cesto, vylej do remosky, zapni ju a sleduj farbu, nič iné, budeš milo prekvapená, nech ťa v jej prípade žiadna vyhriatá rúra netrápi, máš chuť na buchty, naukladaj do remosky, polož vrchnák a zapni, viac nerieš, naozaj nie je potrebné vyhrievať,aj ked skúsiť môžeš, naposledy som na chlebík vyhriala, no nech 5min, ja naozaj nevidím rozdiel a odpečené v nej mám už roky, mám už druhú.Boli deti malé, žemľovka len v nej, ryžový nákyp, proste asi všetko a vidíš skúsenosť varecháčiek, guláš som nerobila, ani ma nenapadlo, inšpirujem sa aj ja a krásne oslávte.
daniela15
@havino , tak a prvý obed mám za sebou, dokonca aj s koláčikom, nedopadlo všetko podľa mojich predstáv, ale naučím sa - piekla som kuracie nožky so zemiakmi, našťastie som ich aj podliala, aj keď v nejakom rcp, ktorý som našla na nete, podlievanie vodou nebolo, piekla som asi 1,5 hod., toto jedlo dopadlo nad očakávanie, také dobré kurča som už dávno nejedla, horšie už skončil koláčik, ale aj tak už je takmer celý zjedený, robila som koláč s celým makom, musela som ho dlho piecť, možno aj 50 min., kým sa mi zdal, že je hotový, trochu mi prihorel vrch, ale upečené cesto bolo dosť husté, pritom je to koláčik, ktorý robím dosť často, ale v klasickej rúre, vtedy je taký ľahký, nadýchaný, možno najbližšie skúsim nejakú bublaninu, hádam dopadne lepšie
@havino , aj Tvojmu Ľubomírovi prajem všetko najlepšie k dnešnému sviatku, prajem pekný večer
nadia56

@daniela15 , aby ti cesto-kolacik zvrchu neprihorel mozes ho pred dopecenim zakryt papierom na pecenie, ja to tak bezne robievam, vystrihnem si dopredu kruh a ked treba tak kolacik zakryjem a priklopim vyhrievacim telesom, cesto sa dopecie a vrch zostane pekny, nespaleny, mozno sa ti tato informacia hodi , robievam to aj ked peciem masko alebo zemlovku, nech sa ti aj nadalej dari s remoskou:-)
daniela15
pomooooc, dnes som upiekla v remoske kysnuté buchty s lekvárom a makom, zvrchu boli upečené až dosť, dokonca som ich na čas aj prikryla papierom, ale zo spodu sa upiekli len slabo, tie krajné buchty boli dobré, ale stredné boli zo spodu nedopečené, to som zistila až keď boli na stole pre návštevu, čo mám urobiť, aby sa mi to nabudúce nestalo? remosku mám teflonovú
ubka
@daniela15 stáva sa to často, čo je logické, pretože teplo ide zvrchu a nie je tam žiadny ventilátor na rozháňanie...mne sa pečenie v remoske neosvedčilo, preto zostalo iba pečenie mäsa, kurčaťa...skutočne nechcem spochybňovať tých, čo tam pečú napríklad chlieb, no veru mne sa to nepodarilo a skúšala som opakovane, možno sme menej šikovné, ako tie, ktorým sa to vydarí .-)) možno bude lepšie vrátiť sa ku klasike, aby si neplytvala časom a surovinami...
daniela15
@ubka , veľká škoda, ja som sa tak tešila, že pečenie niektorých koláčov vyriešim aj remoskou, rada pečiem, vždy máme doma niečo sladké, ale keďže potrebujem menšie dávky, myslela som, že remoska pomôže, ale vyskúšam znova tie buchty, nie je možné, aby to iní zvládli a práve my dve nie
havino
@danielka , nezúfaj, neviem odkiaľ začať, takto ti poviem, buchty som robila v remoske tiež, ako som písala a stojím si za tým, vianočku, dve vedľa seba natlačené, odliepať som ich musela od seba, ale upečené boli, áno z vrchu viac, zo spodu menej, papier som naozaj nikdy nemusela použiť, aj ked zo spodu sú bledšej farby, každé pečivo z remosky, vrátane chlebíka, ale upečené musí byť, malo by byť. spýtam sa, akú máš remosku, menšiu, či tú väčšiu? Skús ešte raz, nevzdávaj sa a neukladaj buchty tesno, až moc tesno na seba. Aj ked si nepamätám, ako som ich ukladala ja, ale neupečené som ešte nemala nikdy nič. Olejom, maslom, si natierala strany, ktoré sa na seba lepili? Robila som v nej moravské koláče, spôsobom, že z horúcej som vyberala jednu dávku a do horúcej vkladala druhú. Tiež mám teflonovu. Rada by som ti poradila,ale naozaj neviem, prečo si ich mala nedopečené, jedine, len to ma napadá, čo píšem vyššie. Lenže ked sa vianočka, chlieb prepečie v strede, čo vidíš na fotkách, tak nerozumiem, prečo by sa buchty nemali. Ja vyskúšam buchty cez víkend v nej, dám si tú robotu a pofotím. Mrzí ma potom,že sa ti odporúčala remoska a nakoniec si a budeš sklamaná. Ja nevidím jediný dôvod, piekla som v nej od mäsa, nákypy, žemlovky, koláče hrnčekové, kysnuté a chlieb normálne. Samozrejme, spodok je a bude vždy bledší, s tým musíš počítať, ale prepečený musí byť.
daniela15
@havino , tvoja odpoveď ma vždy poteší a povzbudí, remosku mám teflónovú väčšiu, piekla som samozrejme bez papiera na dne, buchty som nemala po naložení až veľmi na tesno, každú som olejom ponatierala, aby sa po upečení dobre oddeľovali, samozrejme, keď podkysli, boli spojené, robila som z 500 g múky a bolo ich tuším okolo 20-23 ks (už si nepamätám), po upečení boli tie, čo sme zjedli, krásne, také nadýchané ako páperie, mäkulinké, len tie stredné boli zo spodu akoby nedopečené, tuhé,
sklamaná z remosky zase nie som, v nedeľu sme v nej piekli kuracie nožky na zemiakoch a musím povedať, že boli výborné,
ani tie koláče nevzdám, hádam mi to najbližšie dopadne dobre, len škoda, že to nebolo pri tej návšteve, no čo už, naučím sa,
si veľmi zlatá, že sa podujmeš upiecť buchty cez víkend, možno sa tvoja rodina z nich poteší a ja sa zase budem tešiť na fotky, aby som videla, ako to vyzerá z tvojej remosky, ešte raz vďaka,
zdá sa mi, že tá moja remoska pečie z jednej strany trochu viac, tak občas otočím misku, aby sa pieklo rovnomernejšie
merylas
Přečtěte si v tom odkazu pod receptem i komentáře......někomu se to taky stává.
daniela15
@merylas , pekná, podľa popisu by mala lepšie piecť možno aj zo spodu, ale keďže ja mám tú svoju ešte len veľmi krátko, učím sa a skúšam piecť v nej
viera1
daniela15 vyskúšaj iný spôsob.Misu postav priamo na liatinovú platňu sporáka,aby sa teplo z vrchnáka prenieslo aj zospodu.Ja mám starý typ,vyrábal to OPMP Č.Brod a tam podstavec nie je robený ako objímka zo smaltu, ale je to plocha a má nožičky.Tak sa teplo prenáša aj na dno misy.
daniela15
@havino , idem zajtra opäť skúsiť piecť buchty v remoske, prosím ťa, mám správny postup? - urobím buchty, naložím ich do misky, každú zboku trochu natriem olejom, aby sa mi lepšie rozoberali po upečení, nechám podkysnúť, hneď ich prikryjem papierom (to neviem, či je správne, ešte som to neskúšala) a zapnem remosku. Ten papier mám dať na začiatku alebo až keď sa trochu predpečú? Asi ako dlho ich pečieš? Ako zistíš, že sú už upečené aj zospodu? Po upečení ich necháš vychladnúť v miske alebo vyberieš na dosku?
Cez týždeň chcem robiť francúzske zemiaky. Aj tie mám na začiatku prikryť papierom, aby sa aspoň trochu pripiekli zospodu?
Alebo taký ryžový nákyp, či žemľovku, tiež prikrývaš?
S mäsom nemám žiaden problém, to sa mi zatiaľ vždy podarilo, fašírka trochu iná ako z rúry, ale dobrá.
Ďakujem za pomoc, dúfam, že to sú už posledné otázky na Teba, hádam to už potom pôjde bez problémov.
havino
@danielka zlatá, ja som nezabudla na teba, ani na buchty, ved ja by som piekla stále od večera do rána, ale minulý týždeň som nemala komu, chlapi boli mimo domu celý víkend a ked nie sú čerstvé, také, že v ten deň zjedia ,na druhý deň mi toho moc nepojedia už a sama sebe piecť , to nie, ja zjem jednu a dosť, mám ich v pláne tiež zajtra robiť, škoda, dnes som piekla pletienky na malom plechu a ma nenapadlo ich dať do remosky, mám len tie buchty zafixované v hlave
ja neprikrývam, nikdy som nič neprikrývala, farbu buchiet, vianočky, chlebíka z hora nechám tak riadne zafarbiť, tiež záleží čo je vajíčkom potreté a čo nie, vtedy sa rýchlo zafarbí
žemľovku netreba, ani ryžový nákyp prikrývať tiež, zajtra určite aj ja upečiem a pofotim ti, držím ti silno palce, len teda nerátaj, že zo spodu bude farba, ako navrchu, to nikdy nebude, vždy bude bledšia, ale upečené musí byť
nadia56
@daniela15 , ja zemlovku aj francuzske zemiaky , tortu, kolacik, prikryvam papierom na pecenie az ked sa dopekaju a nechcem mat tmavy vrch, teda papier pouzivam az ku koncu pecenia
havino
@danielka , pofotila som ti, schválne som ich pre teba aj prevrátila, aby si videla, ako vyzerajú zo spodu. Z vrchu sa vždy takéto buchty, vianočka, čo je vysoké v remoske pritmavne, ale pripálené nie sú. Zo spodu sama vidíš, v remoske nikdy tmavé nebudú, ako v rúre, hoc síce mám novú rúru a veľmi dobrú a tiež sa mi stalo a nie raz, že naspodu koláč mám doslova takejto farby, chlieb detto. Hoc mám plech v strede,alebo aj viac nižšie. Ešte horúce som ich odlepovala, lebo ma môj mládenec naháňal, bral si so sebou a mal rande. Fotila som mobilom, zákon schválnosti u mňa funguje, foťák som mala vybitý.





pofotila som ti vyslovene stredné buchty, tá v ľavo hore je tá najstrednejšia.





Som zvedavá, ako sa podarili tebe. Žltkom som normálne zabudla potrieť a potom som si aj povedala, že nevadí, by rýchlejšie boli tmavli. Už som ich pár rokov v remoske nepiekla,ale vedela som, lebo nie raz som ich piekla v inej, hliníkovej, čo som mala pred rokmi ked boli deti malé, že sa dajú. Od žemľovky, francuzskych, ja už ani neviem čo všetko, som v nej piekla jedna radosť, pretože som vtedy v paneláku mala veľmi nepodarenú plynovú rúru, v tej mi skôr vtedy zhorelo,ako v remoske a vtedy som mala tu menšiu a tá nám pri dvoch malých deťoch bohate stačila na množstvo jedla a vtedy to je 20 rokov dozadu, nebolo na výber a ani peňazí nebolo na nákup foriem a mis na zapekanie, pečenie, ako mám teraz, že neviem pomaly ktorú použiť. Mne remoska vtedy bola pravá ruka. Dnes mi tiež pomohla, kedže v rúre som piekla pečené mäso a takto zvlášť som si upiekla buchty. Dúfam, že som ti pomohla aspoň takto, že dá sa v nej.
havino
ten spodok som prekryla dvomi fotkami, tak ešte raz a samostatne




havino
tu sú stredné , bože to bude fotiek, ale mrzí ma ked sa ti nedarí



daniela15
@havino , si poklad, ďakujem a ešte raz ďakujem, tie buchty vyzerajú tak super, že by som si aspoň jednu dala hneď teraz,
ja som nakoniec nepiekla, zdravie sa mi nejako pokazilo, všetko sa odkladá zatiaľ na neurčito, ale verím, že najbližšie budú moje buchty také, ako Tvoje,
keď som naposledy piekla, tak boli zo spodu asi ešte svetlejšie, možno aj preto boli nedopečené, ale zvrchu boli dosť tmavé, preto som si myslela, že už sú hotové, ešte by som chcela vedieť, či po skončení pečenia ich vyberáš na nejakú dosku, alebo nechávaš v mise,
nestopla si náhodou, ako dlho sa asi piekli?
nadia56
@daniela15 , mam staru hlinikovu remosku, ked v nej peciem alebo dusim, tak ju vzdy vysteliem papierom na pecenie, jedlo sa tak nedotyka hlinika a cistenie po dokonceni pecenia je velmi jednoduche, nech sa ti dari s remoskou:-)
palozbb
alebo by ste mi odporucili nieco ine?parny hrniec,halogenovy hrniec.
chcel by som nieco v com sa da aj piect masko :)
vopred vam dakujem za rady,nazory
palozbb
ahoj dakujem za link,uz som to cital.nakoniec som sa vsak rozhodol pre multifunkcny hrniec.
domca88
Remoska je super vec, u nás doma sa v nej pečie všetko, od mäsa, cez cestoviny, až po koláče a priznám sa, že si ju do auta pribalím aj na chatu, kde rovnako našla svoje využitie, tých Remosiek nie je až tak veľa, hlavný rozdiel je v ich objeme a v tom, či má alebo nemá veko okienko.