Rôzne

Prvá kuchárska kniha od Jána Babilona

letisia - fotkaletisia, 8. júna 2011

Prednedávnom tu bola diskusia o knihách. Dávam Vám do pozornosti túto zaujímavú knihu.

Tu je úvod:  zlatyfond.sme.sk/dielo/1286/Babilon_Prva-kucharska-kniha...

prvý diel:  zlatyfond.sme.sk/dielo/1287/Babilon_Prva-kucharska-kniha...

druhý diel:  zlatyfond.sme.sk/dielo/1288/Babilon_Prva-kucharska-kniha...


Je tam aj možnosť stiahnutia v rôznych formátoch.

@zareaguj


Diskusia k téme

marianne69
...od Vansovej kucharku vlastnim,nasla som u babky na povale a Zlaty fond je moja oblubena web.stranka, skoro kazdy vecer mam v nej nos namoceny,teraz luskam Kukucinove diela....parada,zboznujem ho...
enge149
teším sa a veľmi pekne ďakujem,len ten čas si nájsť ačítať ačítať,ani by ma nikto neotrhol od týchto vzácnych pokladov"
enge149
@letisia ,ešte jedenkrát ďakujem a po prečítaní aj "Teba"máš super peknú záľubu ako aj ja,mne nebolo ľúto peňazí,aj keď ich nie je veľa,dala som si staré kuch knihy opraviť a zviazaťa sú po 50 r-.ako nové aj modlt.knižky mám v latinčine takto zviazané,tak sa možno niekedy stretneme a podebatujeme"ja chodím rada do Nitry na trhovisko na kvetinky aj zeleninku,v zime na husacinku,Nitra je pekné mesto,už sa aj modernizuje..tak veľa úspechov v živote aj vo varené aj čítaní...
babidka
Krasne knihy , tak dobre sa po veceroch citaju...Mne sa paci jedna veta ---ako usita pre nas varechacov : "Hľa! To najjednoduchšie jedlo sa pri rozumnosti podarí aj osobe nezbehlej v kuchárstve, kdežto nedbanlivosť alebo neopatrnosť aj vyučeného kuchára zahanbiť a prezradiť môže. Nie je teda pravda, že pri plnej zásobnici (špajze) sa musí dobre variť, lebo pri dobrom varení i toho najjednoduchšieho jedla sa požaduje rozumnosť a cvičenie ..."


babidka
Ach , zabudla som dodat , ze to je z uvodu knihy Jana Babilona:-))
letisia
Som rada, že sa vám knižky páčia.
@enge ja mám tiež zopár kuchariek veľmi starých, ale mne sa páči, že z nich dýcha minulosť a preto som ich nedala opraviť. Len pôvodnú kuchárku od Ľudmily Dullovej sa mi nepodarilo zohnať.
enge149
@letisia "moje knižky boli už dosť zničené,tak,preto tá oprava a nová väzba,samozrejme tak ako pôvod.obal aj s nápismi a venovaním zlatým písmom,takto sa lepšie čítaju a viem,že sa mi žiadna strana už nestratí..sú to krásne pamiatky"vzácne..