Rôzne

Předpověď počasí, část II

mijaita - fotkamijaita, 14. októbra 2012

Naše putování Slovenskem skončilo. Díky varecharom, mapam (hlavně navigaci, nez které bych dnes bloudila prinejmensim Ukrajinou) a DÍKY NÁDHERNÉMU POČASÍ jsme poznaly překrásná místa vaší krajiny, vašich měst a vesnic. Přátelští lidé nás provázeli celé dva týdny. Jak se u nás říká "od Šumavy k Tatrám", tak my z Prahy k Tatrám až po Bratislavu a Stupavu (slávnosti kapusty).
Byly jsme v Lúčkách, v Tatrách se podívat (smutná podívaná, holé stráně, stovky hotelů) v Pieninach, pltema po Dunajci, Vyšné Ružbachy termální i kráter, Liptovský Ján - kade, Liptovský Hrádok, Vrbov, Levoča i Spišké podhradie, Žehra. Nevynechaly jsme Sklené Teplice ani Banskou Stiavnicu. Zpátky do Čech jsme jely přes Budmerice a Červený Kameň. Budmerická izbička byla zavřená, ale pro nás ji otevřely a strávily jsme mnoho času povídáním, navázaly nová přátelství.
A co bylo nejúžasnější? Dva týdny nás provázelo to nejkrásnější, podzimní počasí! Slunečné dny, modrá obloha, stromy zářily všemi barvami na pozadí modré oblohy! Pršelo jeden jediný den, který jsme plánovaně trávily s jednou milou varechárkou a našimi kamarády v Bratislavě. Další den bylo opět modré nebe!
Cpaly jsme se haluškama, strapačkama, jehněčím a výborným sýrem, kapustnicou.
Dovolená, na kterou budeme vzpomínat a jistě se k vám opět rády vrátíme !







@zareaguj


Diskusia k téme

garanco
...myslím si, že priateľstvo medzi nami - Čechmi a Slovákmi nerozdelili hranice. My sa tiež radi vraciame do Čiech ( či ako to hovoríte dnes - do Česka - ale nám to neznie príjemne), kde sme strávili niekoľko krásnych dovoleniek - Máchovo jazero, Jeseníky, Praha, Šumperk... a príďte aj do Košíc!
evusik
tak toto sa ozaj krásne číta... a to počasie ti ozaj závidím, to je totiž na dovolenke veľmi dôležité... my keď sme boli naposledy v Tatrách celý týždeň pršalo...
mijaita
@garanco ja mam skoro dojem, ze vztahy jsou dnes mnohem lepsi. I kdyz vsude na svete je to jen o lidech.
Kosice a dal na vychod jsou v planu na pristi rok! :-)
sovka62
Tak som si to s tebou v duchu prešla a užila, výborná dovolenka, aj ja sa hneď cítim oddýchnutejšia. Áno, krajinu máme krásnu, aj ľudí (skoro všetkých, haha) milých a pohostinných, len to nevieme dostatočne propagovať. Veľmi mi chýba relácia podobná vašej Túlavej kamere a o propagácii v zahraničí radšej ani nepíšem.
Ale kto chce, ten si cestičky nájde, ty si príkladom.
medulienka122
Mijaita, tak som sa vžila do tvojho rozprávania a Garanco to "zabila", má pravdu, že sa vždy radi vraciame do Čiech. Za slobodna som pendlovala každý víkend za priateľom do Prahy/za 10 Kčs- robila som na ČSD- JLV/, skoro som sa tam aj vydala /starý, nečítaj teraz toto/, bolo mi tam vždy krásne , Bože můj, já chci zpět...", krásne čítanie!!!
marcy
spropagovala si naše územie,niektoré foto ako zo Švajčiarska :)) aj ten kostolík pri diaľnici na Poprad je kúzelný :))) veľká vďaka,my sa chceme v zime pozrieť do Orlických hôr
mijaita
@marcy kostolik me doslova pritahl, dalnici jsem vyfotila jako odstrasujici priklad, kontrast. Zurila jsem, ale co my zmuzem? Jak by tam bez dalnice (a nejen tam) bylo krasne, vid?
Orlicke jsou prijemne hory, vitejte!
turistka
@mijaita , prezrela som si fotografie i prečítala o ceste, ktorú ste robili počas dovolenky. Budeš mať na čo spomínať, na to sa nedá nikdy zabudnúť. /Z každej túry si tiež donesiem kopu záberov a potom sa kochám/
jerica
@mijaita , v dobrom , v kútiku srdca ti závidím , milujem našu krajinu , máme tiež pochodené toho , keď ideme na východ do Prešova a je krásne vidieť tatry , manžel musí zastaviť , ja sa idem nabažiť, aj ked len pohľadom a spraviť zopár záberov vrcholce Tatier,až ma tak hreje a poviem si veď to je naše(zatiaľ), máš môj obdiv , čo ste vy dokázali prebrúsiť , veru toľko ani Slováci nemajú precestované:-)
Spravila si nádhernú dokumentáciu z vašich ciest, neskutočne to mám rada , dokonca , ja si tiež zachytávam momenty z krajiny , dokonca za jazdy , keď som vedľa vodiča , len moja polovička je z toho na nervy, on nemá zmysel pre krásu krajiny, nevšíma si aké je to , keď máš okolo farebnú paletu na stromoch,slnkom prežiarenú krajinu , pritom na teba volá mesiac za bieleho dňa,no neodfoť to, niečo čo mňa chytá za srdce.
Škoda , že si nenapísala , mohli sme sa aj my stretnúť v BA , tak ako sme sa stretli s @palokuchki , @bozulka , @sovka , @babi.