Mile zienky, gazdinky, ale aj sikovni pani.
Neviete mi prosim niekto poradit, preco s ami vzdy zadrhne
piskotove cesto? Robim ho tak, ze vzdy zltka vymiesam s cukrom,
pridam olej atd a z bielkov si samostatne vymiesam husty sneh
(mama ma ucila, ze ked ho otocim, tak musi drzat v miske, vtedy je
akurat). No a tento sneh si uz potom do ostatnych zmiesanych
surovin zamiesavam lahko vareskou. Vzdy sa snazim, aby suroviny
mali izbovu teplotu a davam aj trosku prasku do peciva. Ruru si
vyhrejem na 180 stupnov a cesto do nej vlozim. Nikdy ruru
neotvaram skor ako po 15-20 minutach a aj tak mam vzdy cesto
zadrhnute. Uz ani nechcem z neho nic piect. Ak mi viete poradit, bola
by som velmi vdacna.
Možno pomer surovín, ten si nenapísala, ale ak dávaš PDP, biskvit by mal vyskočiť aj s väčším množstvom oleja.
varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorec...
@honestka je parádna gazdiná, veľa som sa od nej naučila.
íklad tento koláčik som s ním robila,alebo tento varecha.pravda.sk/recepty/kavove-rezy-fotorecept/43584-re...
Ak pomôže,budem rada...:-))