Varenie

Na čom vaľkať marcipán a aká hmota je naj

fantaghiro - bez fotkyfantaghiro, 17. augusta 2011

mám taký problém, že sa mi marcipán lepí na dosku, používam hmotu K2. aká podložka je najlepšia, aký valček a hmota? skúšala som aj pocukrovať hmotu ale aj tak sa to lepí. po akom čase je najlepšie pracovať s hmotou po vybratí z chladničky? Možno mám problém v teplote hmoty, keď namiešam farbu, tak tým mačkaním zmäkne, keď je tvrdší, zase sa nedá vyvaľkať. vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

andrea3
Tiež používam hmotu K2, pred použitím ju mávam aj celý deň von z chladničky, vaľkám ju na silikonovej podložke, podsypávam kukuričným škrobom a raz ako darček som dostala nerezový valček z tescomy- to je super vec. Hmota sa dá na pár sekúnd dať aj do mikrovlnky a potom zmäkne. Dúfam, že som aspoň trochu pomohla.
fantaghiro
nad tým valčekom som dnes rozmýšľala v obchode, zdal sa mi dosť drahý cca 16 eur, ale ak je fakt dobrý a vydrží, tak tie peniaze obetujem.
julica
Ja si robim "marcipan" zo suseneho mlieka a dobre sa valka medzi dvoma rozstrihnutymi velkymi igelitovymi sackami. Nemam silikon, valcek mam dreveny a toto funguje stopercentne. Potravinarska folia sa velmi krci, sacok je hrubsi, tak to ide dobre
fantaghiro
no ja som skúšala aj igelitové sáčky, ale sa mi krčili a nechávali odtlačky na marcipáne
babinka
prave dnes som robila ozdobky a na silikonovej podlozke cez potrav. foliu, nelepilo sa mi, iba tolko, co sa dalo zniest a je pravda, hnetiem v gumennych rukaviciach - aj farbim, ruky ostanu ciste a teplota sa tak neprenesie
ariela36
Dobré je pdsýpať hmotu solamylom. K2 je veľmi mäkká,tá sa bude ťahať a lepiť vždy . Hmotu vaľkám na silikónovej nelepivej podložke . Mám podložku od Tescomy, ale na trhu je ich viac. Omnoho lepšie sa pracuje s hmotou Smarflex velvet. Je krásne plastická. Je, ale drahšia a ja si ju primiešavam do hmoty Pasta Dama TOP. Tá mi zas najviac chutí a vonia.
gabikaaderia
dnes je na trhu mnoho poťahovacích hmôt...s niektorými sa robí ťažšie, lebo sú napr. príliš mäkké ako spomínaná K2, alebo Biely decor icing, Roll decor icing... Ja používam White icing,alebo pravý mandľový marcipán, tie vaľkám na silikónovej podložke a netreba ničím podsypávať.
babidka
Niektore hmoty treba valkat doslova teple- studene sa lamu a zle sa s nimi pracuje .Pouzivam teraz radsej marcipanovu hmotu Dr.Oetker a valkam ju na kuchynskej linke , podsypam praskovym cukrom ale pouzivam valok z plastu .da sa vyvalkat uplne hladko a celkom natenko . Len sa zle tvaruje na okruhlej torte ....Idealny pravy marcipan asi pre amaterov neeistuje:-)