Varenie

Marcipanova torta

ave1967 - fotkaave1967, 14. júna 2012

robila som marcipan na tortu, vsetko ok ale ked som ho davala na tortu tak som ho nevedela pekne natiahnut, na okrajoch mi zostali zahyby

@zareaguj


Diskusia k téme

eraserhead
vtip je v správnom pomere mandlí, cukru a vlhkosti marcipánu k druhu použitia
ave1967
Ďakujem ženičky za rady link som pozrela stálo to za to
irenaw
podľa farby poťahovej hmoty vo videu usudzujem, že to nie je pravý marcipán, ale poťahová hmota. zdá sa mi biela a pravý marcipán je nažltlý. niektoré poťahové hmoty sú výborné na poťahovanie, niektoré na modelovanie, niektoré na oboje. marcipán je najlepší, najchutnejší, ale poťahovalo sa mi s ním ťažko. (možno je to ale mojím monitorom, že sa mi to zdá biele.)
prdelinka
ked som ja robila tortu ale s potahovkou vlastnorucne robenou,tak mi kamarat cukrar kazal to vyzehlit-teda niecim zahladit :)
mariaklara
@prdelinka , kamarát ti správne poradil, veď to sa aj volá, že "ˇžehlička na marcipán ", tie záhyby treba niečim " vyžehliť ". Rukou to nieje ono. To video je super, pomoc pre každého, kto to ešte nevie.