Chcela by som sa opytat na radu ako mozem uskladnit vajicka na dlhsiu dobu. Rozmyslala som, ze oddelim bielka od zltkov a zmrazim ich. Mate niekto s tym skusenost? Alebo ako to robite vy?
@zareagujDiskusie
- Petitdejeuner: Cesto na zdobenie chleba 0 zatiaľ bez komentárov
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 33 najnovší komentár včera 20:31
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 33 najnovší komentár včera 20:31
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 205 najnovší komentár 5. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár 25. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 33 najnovší komentár 3. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 33 najnovší komentár včera 20:31
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Makovec z acidka s ríbezľami +fotopostup
- Taštičky so slivkovým lekvárom a s orechom podľa herečky Evy Pavlíkovej
- Torta s lesným ovocím a lemon curd
- Segedínsky guláš s hovädzím mäsom +video
- Piškótová roláda s lekvárom +fotopostup
- Pečená ryža s mäsovými guľkami +fotopostup
- Kuracie mäso s pórom +fotopostup
- Makovec z acidka s ríbezľami +fotopostup
- Jablkové kocky z lístkového cesta s pudingovo-smotanovým krémom +fotopostup
- Medové rezy s karamelovou plnkou +fotopostup
- Torta s lesným ovocím a lemon curd
- Rascová polievka s vločkami, zeleninou a vajíčkom
- Veterníky s jogurtovým krémom a malinami
- Ostré mäso na hriankach +fotopostup
- Jablkové krémové rezy +fotopostup
- Jablkové kocky z lístkového cesta s pudingovo-smotanovým krémom +fotopostup
- Medové rezy s karamelovou plnkou +fotopostup
- Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke +fotopostup
- Ryža na marocký spôsob
- Šľahačková bublanina s rebarborou a jahodami +video
- Rascová polievka s vločkami, zeleninou a vajíčkom
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Domáca Sacherova torta VIDEO
- Šľahačková bublanina s rebarborou a jahodami VIDEO
- Ako si doma čistíte varešky? Doprajte im dlhý kúpeľ a budú ako nové VIDEO
- Jednoduchá biela veľkonočná polievka VIDEO
- Kokosové ježe s lekvárom VIDEO
- TOP rebríčky: Najlepšie recepty uplynulého mesiaca, to je doslova koláčová žatva! Pozrite sa, aký koláč zabodoval na celej čiare
- Takmer bez práce: Stačí len vymiešať a upiecť. 10 receptov na koláče z jednej misy
- Plný hrniec: 10x výdatný fazuľový guláš. S mäsom alebo aspoň s dobrou klobáskou
- Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
- Jemné cesto, chutná plnka: 8 variácií na obľúbené pité. Upečte si klasické jablkové, ale aj hruškové, makové, orechové či perníkové
- Malá zmena s veľkým efektom: Ako jesť zemiaky, ryžu či cestoviny a nepribrať? Spravte s nimi túto jednu vec
- Aj na viedenskú roštenku: Ako pripraviť chrumkavú restovanú cibuľku a 11 jedál, ktoré sa bez nej nezaobídu
tak takto zaliate vajcia som videla raz vchladnicke a nesla som sa na to vynadivat....tiez somto videla ...pred 20 rokmi...a ty si to drzala kde?
tu si môžete prečítať o vodnom sle a jeho použití
VYBUSNA-a čo robíš zo žltkami, ked máš strašne veľa bielkov?
Žloutky se samy mrazit nedají, po rozmrznutí jsou tuhé, už rozmíchat nejdou.....ale celá rozšlehaná vejce jdou mrazit a pak použít třeba na buchtu výborně - v nich žloutek už neztvrdne. Občas mívám v mražáku pár pytlíků s takto rozšlehanými vejci, s nálepkou o počtu vajec - na jakoukoliv litou buchtu nebo i těstoviny.
peciemv pekarni...vmnichove vobec nedostat klasicke rozky...a moj muz ich zboznuje, takze sa mi tie bielka zhromazduju...je pravda,ze ich uz tolko nemrazim, pretoze si robievame bielkovu prazenicul.
maminka mi vravela, že uskladnenie vo vápne uprednostňuje pred vodným sklom preto, že od skla vajcia "cítiť". Po tomto vápne sú dobré, bežne z nich pečieme na Vianoce, dávame do varenia... Babka kedysi spomínala nakladanie do popola, už o tom však viac nezistím... Hádam som poradila
maminka mi vravela, že uskladnenie vo vápne uprednostňuje pred vodným sklom preto, že od skla vajcia "cítiť". Po tomto vápne sú dobré, bežne z nich pečieme na Vianoce, dávame do varenia... Babka kedysi spomínala nakladanie do popola, už o tom však viac nezistím... Hádam som poradila
V pohári je 25 čerstvých vajec vo vodnom skle. Základ na nálevu je v pomere 1,125 L prevarenej vychladnutej vody a 125 ml prípravku vodné sklo. Čiže pomer 9:1. Skladovať mimo dosahu svetla pri 2-8C.