Rôzne

Liptovská Mara

mijaita - fotkamijaita, 14. júla 2014

Blíží se září a s ním i mé každoroční putování krajem slovenským. Tentokrát bude dost času a tak na některých místech se ráda zdržím. Jedním z nich je Liptovská Mara.
Poradíte mi nějaké místo kde se da koupat, najít ubytování, ale není to v arealu ani poblíž?
Děkuji!

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
ak tomu dobre rozumiem,hladas nieco ,kde nebude hlava na hlave :-)
ak sa chces kupat len tak - byt vo vode, nie je cielom plavat dlhe trate a podobne, v Kalamenoch je nadrz s teplou vodou asi 5x10m, hlboka cca 1-1,5m a bud priamo tam, alebo vo vedlajsich Luckach najdes privatov na kazdy prst, v Luckach su potom aj fajnove kupele a pekne miesta na prechadzky
pokial by si potom chcela ist priamo na Maru, je to cca 15 minut autom
k Mare patri Besenova, Sielnica, Trnovec, Ondrasova a tam tie dediny, sice co dom, to privat plus este aj hotely, ale hlava na hlave a ceny ...
ide o to, co hladas a ake mas moznosti dopravy :-)
1x vini55
mijaita
@smejkad doprava auto vlastni, Lucky nevynecham, jsou velmi oblinbene. Nejde oo plavani, slo mi doslova a do pismene o nejake misto pobliz nadrze. je tam krasne. Vim, je tam kemp, nehorazne drahy, ale i kdyby levnejsi, tam na to misto rozhodne ne!
smejkad
teda hladas konkretne ubytovanie na brehu, to ti asi nepomozem, skoda
kazdopadne prajem peknu dovolenku a ak budes chciet vidiet nieco zaujimave v okoli, ozvi sa :-)
mijaita
@smejkad cokoliv zajimaveho, v okoli i jinde, sbiram ! Diky za nabidku! Na maru pojedu a uvidim co najdu.
sovka62
@m ijaita, v apríli sme strávili štyri di v penzióne Motýľ v Liptovskej Teplej. Odtiaľ je pár kilometrov do Lúčok, do Bešeňovej i na Liptovskú Maru. My sme boli na akciovom pobyte, za štyri dni s polpenziou sme obaja spolu platili cca 180 €. Neviem, či majú nejaké zľavy aj teraz, posielam link, skús im zavolať, sú veľmi ústretoví. Boli sme spokojní, len kuchárku by bolo treba vymeniť, alebo tá čo tam je, by sa mala viac snažiť.
 penzionmotyl.sk
zdenka1009
My sme naposledy boli vo Svätom kríži, krásna dedinka ,bez krčmi, je tam ako rarita, prevezený drevený kostolík, keď zatopili Maru...Na kraji Demänovskej doliny rybáreň predávajú čerstvé lacné pstruhy...Žiari je ranč, krásna príroda...Partizánska Lubča cez hory prejazd do Lipt.Lužná, možno aj medveďa stretneš...Som bratislavčanka, ale Slovensko máme precestované krížom,krážom..a s ubytovaním si nerob starosti, na každom kroku máš možnosť sa ubytovať..pekný pobyt na Slovensku :-)
mijaita
@zdenka1009 moc ti dekuji za krasny popis! Uz si to vsechno googluju a ukladam a tisknu na cestu. Za moje tri delsi cesty od Tater dolu a na vychod uz mam predstavu a ted si budu uzivat ty nuance! Verila jsem, ze opet mi tady nekdo rad poradi a nezmylila jsem se!
sovka62
@zdenka1009 , máš pravdu, Svätý kríž sme navštívili aj my a samozrejme aj drevený kostolík. Ťažšie sme ho hľadali, je až za dedinou, kam ho na cirkevný pozemok previezli z Palúdzky, ktorú zatopila Liptovská Mara. Našťastie, lebo je to vzácnosť, jeden z piatich zachovaných drevených artikulárnych kostolov na Slovensku.