Varenie

Jak čistit zázvor

mijaita - fotkamijaita, 18. januára 2013

Jsem náhodu někde objevila a protože zázvor hodně často používám, hned jsem to vyzkoušela. A funguje to skvěle! Protože je ted doba nakládání zázvoru s citronem v medu, jistě se tenhle odkaz bude hodit.

 www.apetitonline.cz/novinky/4072-video-jak-na-zazvor.html...

@zareaguj


Diskusia k téme

sairaam
Práve som to vyskúšala, ide to super. Ja ďakujem za radu. Doteraz som ho šúpala nožom...:-(
zdenka1009
..aj ja som to utekala podľa tohto videjka odskúšať,.. výborne sa mi darilo... čo som sa doteraz natrápila zo šúpaním...už len s lyžičkou! Ď.
anina6
super, dobre vedieť, nedeľu chcem robiť nejaké mäsko na zázvore. díky.
irenaw
odteraz len lyžica. ak budeš štikútať, tak šúpem zázvor ;-)))
vini55
Rada nad zlato. Ja som už dávnejšie rezignoval. Pokiaľ ho strúham, tak žiadne šúpanie, všimol som si, že šupka ostáva tam kde aj vláknina, tak to už neriešim a nič nešúpem, ale toto určite skúsim, je to ako so šúpaním zemiakov po ľadovom kúpeli. Človek nikdy nevie čo sa ešte naučí....
evusik
výborný nápad, vyskúšam...
mám otázku - ja som si pred dvoma dňami nakladala zázvor+med+citrón, aké bolo ale moje zdesenie keď som pri čistení zázvoru zistila, že je hnilý, skrátka vo vnútri bol hnedý, ešte som sa s tým nestretla a to zázvor kupujem už hodne dlho... ja som celý zázvor vyhodila... už ste sa s tým stretli?
helca103
aj ja som už kúpila taký zázvor ako Ty @evusik od vtedy si každý kúsok poriadne prezriem aby sa mi to nestalo znova. Čistím ho obyčajnou škrabkou na zeleninu ale po pozretí videa som šla skúsiť aj s lyžicou a super :-)


mariaklara
Ja som si včera tiež robila ten sirup a škrabala som ho škrabkou na zaleninu ako @helca , to video mi nejde, ide vlastne len po to, ako chytí nôž a dosť, takže sa asi nedozviem ako sa to má správne šúpať....
siskam
@evusik , tiež som mala hnilý zázvor keď som piekla na Vianoce zázvorníky. Musela som kúpiť nový. Video je super, skúsim to s tou lyžičkou.
spetkasoli
tak milá mijaita, toto mi přišlo právě vhod a srdečné díky za tuto radu:)moc šikovný nápad.
lorak40
Prečo ho čistiť? Ja ho umyjem a používam podľa rôznych receptov.
irenaw
@evusik aj mne sa stalo, že som mala vnútri hnedý, nie celý ale už začínal, tak som celý kus vyhodila. snažím sa kupovať bacuľatý s jemnou a lesklou šupkou, aby mal náznaky pupeňov. tiež rezné plochy kontrolujem, či sú bledé a suché bez náznaku plesne. zvráskavený a matný, kúpim len v najväčšej núdzi aj to len minimum.
enge149
aj ja som si to video pozerala,ide to pomaly, ale všetko som pozrela až dokonca,je to super,pomôcka,tak s a čistí lyžičkou ako keby ste mali nožík,treba si zázvor vyberať akupovať len ten najzdravší,už je skoro v každom obchode,čo je výhoda,v chladničke vydrží dlho,dá sa použiť do každého jedla a ten liek už mám,popíjame s čajom.
sharona
Ja zázvor šúpem škrabkou, ale nie takou akú ukazovala vo videu, takou rovnou. Je to vlastne taký žliabok a ťažko dostupné miesta vyškrabujem koncom.
zolik
@Mijaita
To ti je dobry napad! Ja som to tu musela prehliadnut!
Dakujem Ti