Naposledy keď sme boli v Londýne, vbehli sme do nejakého malého čínskeho bistra, tuším to bolo na Oxford street, chlapík tam presne takto rezance robil, bola som ním fascinovaná. Na youtube som si potom hľadala videá, som rozhodnutá to v lete vyskúšať :-)
@hanka56 určite múka s vysokým obsahom lepku, voda, soľ. Možno olej. Skúsim si pohľadať na nete nejaké presnejšie info, v lete by som sa na to dala a keď sa podarí (a nezabudnem dúfam), tak sa sem vrátim ;-)
zadajte si nadpis: "Chinese hand made pulled noodles" a najdete viacej dobrych receptov s radami ako pripravit cesto, ktoreho zakladom je ozaj dobre vypracovanie, /vidiet to robit odbornika ak by bola moznost, pretoze prax je tu nutne potrebna/.
U nas sa pouziva muka na chlieb /Bread flour - ktora zarucuje vysoky Lepok a dopurucujem ju pouzivat aj na vyrobu Strudloveho cesta/.
napr. video: www.lukerymarz.com/noodles/instructions.html...
Perfektné nudle aj návod na prípravu, ale neverím, že by som to dokázala urobiť len podľa návodu na YouTube. To si radšej kúpim hotové aj keď tie domáce sú určite lepšie.
Děkuji za videa, to těsto musí být pořádně propracované, no nevím, nevím, jestli bych to zvládla s moji artrozou v rukách :-)))) asi bych potřebovala, aby mi to těsto někdo vypracoval :-))))
je to márne, kdo umí, ten umí. a ja len čumím. obdivujem každú z vás, ktorá čo i len povie, že by to skúsila. ja si iba pomyslím na to skúšanie a mám pocit, že som v tých rezancoch komplet zamotaná. čo by sa aj stalo. takže nie, ja budem iba ticho obdivovať. :-)))
no kdeže toto, ak tak na dvore s toľkou múkou, no len raz by sa mi to zlepilo, cesto ide sliepkam, na toto nemám ani odvahu, ani nervy, aj ked baviť by ma to bavilo, len by som musela vedieť ako na to, už sa mi oči pri pozeraní na ich ruky prekrúcali
U nas sa pouziva muka na chlieb /Bread flour - ktora zarucuje vysoky Lepok a dopurucujem ju pouzivat aj na vyrobu Strudloveho cesta/.
napr. video: www.lukerymarz.com/noodles/instructions.html...
prečo tak nadradene..ironicky..že-tetky na Vareche..??há..??