Vtačí úlet:
Moravský vrabec alebo španielsky vtáčik? Receptový súboj dvoch zbožňovaných jedál
Dnešná ponuka je lákadlom hneď pre dva gurmánske tábory. Vyhovieme milovníkom pečenej bravčovinky a aj mäsovej roládky plnenej vajíčkom, uhorkou a mrkvou...
4 minúty čítania
Nemilé úskalie:
Riedke tiramisu? 5 chýb, ktoré za to môžu a tipy ako debakel zakamuflovať
Keď je krém do tiramisu príliš riedky, dezert potom na tanieri vyzerá ako kôpka nešťastia. Ako docieliť, aby sa vo výsledku dal...
5 minút čítania
Víkendové pečenie:
10x linecký koláč. Skombinujte obľúbené cesto s orechmi, makom, tvarohom či ovocím
Linecké cesto sa nehodí len na drobné pečivo. Dajú sa z neho pripraviť fantastické koláče rôznych chutí....
4 minúty čítania
Treba dať pozor:
Aké druhy syrov sa môžu dávať do mrazničky a ktorým to neprospeje?
Niektoré syry pobyt v mrazničke prežijú bez väčšej ujmy, iným to zásadne uškodí.
3 minúty čítania
Šéfkuchár Michal Škorec:
Varí hokejovým hviezdam aj deťom v tábore
Ako kuchárskemu učňovi mu mama prorokovala, že v škole dlho nevydrží, pretože ho majster na praxi po týždni zabije. Dnes je z...
9 minút čítania
SÚŤAŽ:
Vyhrajte návštevu zákulisia detského festivalu a ďalšie hodnotné ceny. Stačí pridať recept
Nepremeškajte jedinečnú šancu stretnúť sa s obľúbenými interpretmi a získať pekné ceny na Kaufland detskom festivale.
6 minút čítania
Záložný plán:
9x kakaové muffiny, zachránia vás, keď doma nie je ani kúsok čokolády
Chutné rýchle dobroty z kakaa, ktorými zabodujete, keď sa vaši zháňajú po čokoláde, ale tá kamsi zmizla.
4 minúty čítania
Vyznajte sa:
Anglická, oravská, pancetta, prosciutto... Nie každá slanina sa hodí na všetko. Podľa čoho si vyberať?
Na pultoch nájdeme viacero druhov slaniny. A keďže rozhodne neplatí, že slanina ako slanina, v kuchyni by sme ich nemali len tak lárom-fárom zamieňať....
5 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 20/2024:
Sviatočné jarné menu
Varecha s odskúšanými receptami na sviatočné jarné menu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 17. mája.
3 minúty čítania
Prvé džemovanie:
S medom, minimom cukru aj s čokoládou. 9 receptov, ako urobiť skvostný jahodový džem
Kým sa pustíte do varenia prvého džemu z tohtoročných jahôd, nakuknite do týchto receptov. Okrem starej dobrej klasiky v nich nájdete zaujímavé nové...
4 minúty čítania
Malá sestra:
Baby brokolica nie je obyčajnou zmenšeninou tej klasickej. V čom sa líšia?
Spoznajte rozdiely medzi klasickou a baby brokolicou a využite ich vo svoj prospech.
2 minúty čítania
Máj, lásky čas:
10x tradičné svadobné koláčiky. Upečte si, svadba nie je podmienkou...
Kedysi tieto drobné koláčiky s bohatými plnkami nechýbali takmer na žiadnej svadbe....
5 minút čítania
Sladká, štipľavá, údená:
Podľa čoho vyberať mletú papriku a ako rozpoznať jej kvalitu?
Do polievok, omáčok či mäsa, v kuchyni je mletá červená paprika nenahraditeľná. V obchode jej nájdete viacero druhov, ktoré sa líšia...
4 minúty čítania
10x focaccia:
K polievke, šalátu, aj na výlet. Upečte si taliansky chlebový posúch rôznych chutí
Jednoduchá, len s bylinkami, alebo vylepšená olivami, paradajkami či prevoňaná cesnakom....
4 minúty čítania
Urobte to správne:
Ako zamraziť a rozmrazovať mleté mäso, aby ste sa vyhli šíreniu baktérií
Mleté mäso je veľmi citlivé na skladovanie a po nákupe by sme ho mali čo najskôr spotrebovať....
5 minút čítania
Fedor Malík:
Grilované rebrá
Medzinárodná súťaž vín Cuvée Ostrava, skôr „Není cuvée jako cuvée“ funguje od roku 2003...
2 minúty čítania
Na obed aj na párty:
Objavte 11 nových spôsobov, ako v kuchyni uplatniť parmezán
Neodmysliteľne patrí k cestovinám či na pizzu, ale parmezán vynikne aj iných úlohách....
5 minút čítania
Chutná história:
Staršia než sa predpokladalo. Kde sú korene populárnej Pavlovovej torty?
Chrumkavý povrch, vláčne vnútro, k tomu lahodná šľahačka a svieže ovocie, ktoré ideálne dopĺňa sladký snehový korpus....
7 minút čítania
Čo nás naučili:
Mamine koláče, tie sú najlepšie. 11 receptov, ktoré potešia jazýček a pohladia dušu
Tak, ako ich piekli nám, dnes ich my pečieme svojim deťom. Koláč od mamy nemusí mať výstavné parametre, má pre nás úplne inú hodnotu....
5 minút čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Madeira
Nemá oslňujúce pláže s bielym pieskom ani priezračné more s tridsaťstupňovou vodou a predsa ju všetci, čo ju poznajú, milujú....
8 minút čítania
Ako sa vynájsť:
Chýba vám vajce na obalenie rezňov či karfiolu? Týmito surovinami ho môžete nahradiť
Nachystať chrumkavú vyprážanú pochúťku a nepoužiť pritom na obaľovanie vajce, môže byť výzva. Ale môžete si s ňou poradiť.
3 minúty čítania
Tieto sa na Vareche osvedčili:
10 najklikanejších jahodových receptov minulej sezóny
Kardinál rezy, strúhaný koláč aj bublanina. Odštartujte novú sezónu obľúbeného ovocia overenou dobrotou....
4 minúty čítania
Vysvetlíme vám:
Bryndza májová, letná, zimná... Aký je v nich rozdiel a ktorá je najzdravšia?
Aký význam má označovanie bryndze podľa ročných období a je tá májová naozaj taká superzdravá?
4 minúty čítania
Voňavé kvety:
10 receptov na bazový sirup. S cukrom i bez, a aj s návodmi, ako predĺžiť jeho trvanlivosť
Schovajte omamnú vôňu a chuť bazy do sirupu....
4 minúty čítania
Fašírka vcelku:
Popraskaná či vysušená, takú sekanú určite nechcete. 7 dobrých rád, aby sa vám vydarila
Aj pri takom jednoduchom jedle, ako je fašírka pečená vcelku, sa všeličo môže zvrtnúť. Vyvarujte sa chýb, ktoré by vám ju...
3 minúty čítania