Zvolenská zapekanka
Autor receptu: martina34
Tento recept konečne získala moja kolegyňa Katka2. Ja som ho robila predvčerom. Bol tu síce jeden recept na zapekanku, no zmizol. No tajomstvo tej pravej zapekanky sme odhalili.
|
10 porcií |
30 minút príprava |
8 minút na 180 °C |
Postup
- Očistenú a umytú hlivu si nakrájame na menšie kusy a v kuchynskom robote v nádobe s otočnými nožíkmi ju nasekáme na jemno. Prípadne ju zomelieme na mäsovom mlynčeku. Nakrájame si cibuľu na jemno a popražíme ju na rozohriatom olivovom oleji. Pridáme posekanú hlivu a chvíľu popražíme. Pridáme soľ a mleté čierne korenie a podusíme cca 10 minút. Nakoniec pridáme syr z črievka a celé premiešame.
- Pripravíme si pečivo. Najlepšie rozkrojiť na polovičky, natrieme hlivovú zmes, posypeme strúhaným syrom. Takto pripravené pečivo poukladáme na plech a vložíme do zohriatej rúry. Takto zapekáme cca 8 minút. Po zapečení môžeme ochutiť najlepšie kečupom, kto chce môže aj tatárskou omáčkou.