Zvolenská zapekanka

Autor receptu: martina34

Tento recept konečne získala moja kolegyňa Katka2. Ja som ho robila predvčerom. Bol tu síce jeden recept na zapekanku, no zmizol. No tajomstvo tej pravej zapekanky sme odhalili.

10
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Postup

  1. Očistenú a umytú hlivu si nakrájame na menšie kusy a v kuchynskom robote v nádobe s otočnými nožíkmi ju nasekáme na jemno. Prípadne ju zomelieme na mäsovom mlynčeku. Nakrájame si cibuľu na jemno a popražíme ju na rozohriatom olivovom oleji. Pridáme posekanú hlivu a chvíľu popražíme. Pridáme soľ a mleté čierne korenie a podusíme cca 10 minút. Nakoniec pridáme syr z črievka a celé premiešame.
  2. Pripravíme si pečivo. Najlepšie rozkrojiť na polovičky, natrieme hlivovú zmes, posypeme strúhaným syrom. Takto pripravené pečivo poukladáme na plech a vložíme do zohriatej rúry. Takto zapekáme cca 8 minút. Po zapečení môžeme ochutiť najlepšie kečupom, kto chce môže aj tatárskou omáčkou.