Zubáč
Zubáč s cuketovým pyré a omáčkou z kávy
Autor receptu: redakcia
Postup- Kávová omáčka: Najprv urobíme rybací vývar z kostí a vody - necháme ich variť 3–4 hodiny a scedíme cez sitko. Potom v hrnci restujeme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, zalejeme mliekom a varíme domäkka. V priebehu varenia podľa potreby dolievame rybací vývar. Keď je zelenina mäkká, pridáme kávu
a varíme ešte 20 minút. Hotovú omáčku scedíme
a prepasírujeme cez sitko. Na zjemnenie pridáme
smotanu a maslo, dochutíme soľou a korením.
- Cuketové pyré: Do kastróla dáme olej, nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a restujeme dozlata. Potom pridáme cuketu nakrájanú
na kocky a ďalej restujeme. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Hotovú zmes dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Ochutíme.
- Rybu nakrájame na porcie a osolíme. Na panvicu
dáme kocku masla a rybu opražíme (kožou dolu) dozlatista. Pred koncom
dáme na panvicu ďalšiu kocku masla,
necháme ho rozpustiť a rybu polievame lyžicou. Necháme chvíľu odstáť.
- Rybu prelejeme s cuketovým pyré a omáčkou. Môžeme pridať aj marinované cibuľky.
|