Zubáč

Zubáč s cuketovým pyré a omáčkou z kávy

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Postup

  1. Kávová omáčka: Najprv urobíme rybací vývar z kostí a vody - necháme ich variť 3–4 hodiny a scedíme cez sitko. Potom v hrnci restujeme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, zalejeme mliekom a varíme domäkka. V priebehu varenia podľa potreby dolievame rybací vývar. Keď je zelenina mäkká, pridáme kávu a varíme ešte 20 minút. Hotovú omáčku scedíme a prepasírujeme cez sitko. Na zjemnenie pridáme smotanu a maslo, dochutíme soľou a korením.
  2. Cuketové pyré: Do kastróla dáme olej, nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a restujeme dozlata. Potom pridáme cuketu nakrájanú na kocky a ďalej restujeme. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Hotovú zmes dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Ochutíme.
  3. Rybu nakrájame na porcie a osolíme. Na panvicu dáme kocku masla a rybu opražíme (kožou dolu) dozlatista. Pred koncom dáme na panvicu ďalšiu kocku masla, necháme ho rozpustiť a rybu polievame lyžicou. Necháme chvíľu odstáť.
  4. Rybu prelejeme s cuketovým pyré a omáčkou. Môžeme pridať aj marinované cibuľky.