Zubáč na kukuričnom kuskuse

Autor receptu: redakcia

Dá sa to aj bez lepku – vymýšľať a variť jedlá, z ktorých sa zrodí chutné, pestré pohostenie, aj to mikulášske. Stačí poznať pravidlá a chopiť sa ich s vášňou kulinára. Najmä keď to robíme pre svojich hostí.

5
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu očistíme, nakrájame, položíme na plech a osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, pokropíme olivovým olejom a pridáme maslo. Plech zakryjeme alobalom a necháme upiecť v rúre domäkka pri teplote 180 °C asi 30 minút. Upečenú tekvicu vložíme do mixéra a mixujeme aspoň 5 minút s pridaním smotany, zjemníme maslom a dochutíme soľou, korením a medom podľa chuti.
  2. Kuskus pripravíme tak, že ho nasypeme do misy a zalejeme horúcim vývarom a prekryjeme fóliou, necháme chvíľu odpočívať. Zeleninu nakrájame na malé kocky, vsypeme do misy s kuskusom a pokvapkáme olivovým olejom. Dochutíme nakrájanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením.
  3. Zubáča rozkrájame na menšie kúsky, narežeme kožu a namarinujeme bylinkami, soľou a korením. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej a filety položíme kožou dole, necháme 30 sekúnd restovať, potom otočíme na druhú stranu na pár sekúnd, potom pridáme maslo a odstavíme z ohňa, nakoniec prelejeme výpekom z panvice.