Zubáč na kukuričnom kuskuse
Autor receptu: redakcia
Dá sa to aj bez
lepku – vymýšľať
a variť jedlá, z ktorých
sa zrodí chutné,
pestré pohostenie,
aj to mikulášske.
Stačí poznať pravidlá
a chopiť sa ich
s vášňou kulinára.
Najmä keď to robíme
pre svojich hostí.
5 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu očistíme, nakrájame, položíme na plech a osolíme,
okoreníme, pridáme cesnak, pokropíme olivovým olejom a pridáme
maslo. Plech zakryjeme alobalom a necháme upiecť v rúre
domäkka pri teplote 180 °C asi 30 minút. Upečenú tekvicu vložíme
do mixéra a mixujeme aspoň 5 minút s pridaním smotany, zjemníme
maslom a dochutíme soľou, korením a medom podľa chuti.
- Kuskus pripravíme tak, že ho nasypeme do misy a zalejeme
horúcim vývarom a prekryjeme fóliou, necháme chvíľu odpočívať.
Zeleninu nakrájame na malé kocky, vsypeme do misy s kuskusom
a pokvapkáme olivovým olejom. Dochutíme nakrájanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením.
- Zubáča rozkrájame na menšie kúsky, narežeme kožu a namarinujeme
bylinkami, soľou a korením. Na rozohriatu panvicu dáme
olivový olej a filety položíme kožou dole, necháme 30 sekúnd restovať,
potom otočíme na druhú stranu na pár sekúnd, potom pridáme
maslo a odstavíme z ohňa, nakoniec prelejeme výpekom
z panvice.