Kapustová polievka
Zočurka - kyslá polievka (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Starodávny recept našich babičiek. Názov pochádza z horného Spiša, zo Zamaguria. Jednoduchá, no hlavne sýta polievka.
8-10 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si zvlášť variť kapustu s juškou.
- Zemiaky si načistíme a
- tiež zvlášť dáme do hrnca, zalejeme vodou podľa potreby, pridáme trocha soli a bobkový list a uvaríme.
- Medzi tým, kým sa nám uvaria zemiaky s kapustou, nakrájame si slaninku a spražíme ju.
- Pripravíme mrveničku na zahustenie:
https://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakova-mrvenicka-do-polievky-fotorecept/73275-recept.html
- Zemiak si postrúhame na jemno a pridáme postupne múku a prstami si urobíme mrveničku.
- Ked sú zemiaky uvarené, pridáme mrveničku, necháme prejsť varom.
- Pridáme podľa chuti kapustu s juškou.
- Ja vždy keď si pražím škvarky, tak kožu zo slaninky hodím do polievky. Koža ju ochutí.
- Nakoniec do polievky pridáme iba škvarky, bez masti. Osolíme a okoreníme.
- Polievočku necháme prejsť varom a odstavíme.