Šalát s kačacími prsami
Zmes listových šalátov s kačacinou
Autor receptu: redakcia
Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl, v ktorom okrem čerstvých a
sezónnych listov nechýba svieže ovocie, ľahké mäso, kvalitný ocot a olej.
4 porcie |
20 minút príprava |
12-14 minút na 180 °C |
Postup
- Kačacie prsia sprudka opečieme z oboch strán na panvici, osolíme, okoreníme (môžeme pridať čerstvý tymian), potom dáme dopiecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 12–14 minút.
- Hrušku očistíme, syr nakrájame na väčšie kocky a pridáme vlašské orechy, všetko spolu opečieme na masle. Šaláty umyjeme, osušíme a v rukách natrháme.
- Podávame tak, že na spodok taniera dáme časť šalátov, pridáme opečené kačacie prsia, hrušku, syr a orechy a zakryjeme to zvyšnými šalátovými listami. Pridáme balzamikový ocot a pokvapkáme olivovým olejom.