Hovädzie mäso

Zjednodušený nepravý beef Stroganoff (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Máte chuť na toto klasické jedlo, ale nemáte veľa času? Tak tento recept je pre vás...* a uvidíte, že si rovnako pochutnáte. Množstvá nepíšem, zdá sa mi to nepotrebné.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na horúcej panvici s trochou oleja a masla sprudka opečieme plátky hovädzieho mäsa (môžu byť aj malé kocky alebo “slížiky”). Opekáme podľa hrúbky mäsa, z každej strany, ale iba chvíľu, aby bolo mäso mäkké. Posolíme a pokoreníme. Mäso vyberieme a udržujeme v teple.
  2. Na tej istej panvici opečieme najemno nakrájanú cibuľu a rozpučený strúčik cesnaku. Keď sa cibuľa spení, pridáme nakrájané šampiňóny. Opekáme asi 10 minút. Zalejeme smotanou a poriadne rozmiešame. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
  3. Mäso vložíme do omáčky a podávame. Nám najviac chutí s ryžou, slovenskou ryžou alebo tarhoňou, ale samozrejme môže byť aj so zemiakmi alebo s bagetou.