Hovädzie mäso
Zjednodušený nepravý beef Stroganoff (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Máte chuť na toto klasické jedlo, ale nemáte veľa času? Tak tento recept je pre vás...* a uvidíte, že si rovnako pochutnáte.
Množstvá nepíšem, zdá sa mi to nepotrebné.
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na horúcej panvici s trochou oleja a masla sprudka opečieme plátky hovädzieho mäsa (môžu byť aj malé kocky alebo “slížiky”). Opekáme podľa hrúbky mäsa, z každej strany, ale iba chvíľu, aby bolo mäso mäkké. Posolíme a pokoreníme.
Mäso vyberieme a udržujeme v teple.
- Na tej istej panvici opečieme najemno nakrájanú cibuľu a rozpučený strúčik cesnaku. Keď sa cibuľa spení, pridáme nakrájané šampiňóny. Opekáme asi 10 minút. Zalejeme smotanou a poriadne rozmiešame.
Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.
- Mäso vložíme do omáčky a podávame.
Nám najviac chutí s ryžou, slovenskou ryžou alebo tarhoňou, ale samozrejme môže byť aj so zemiakmi alebo s bagetou.