Žinčicová polievka
Žinčicová polievka s údeným pstruhom
Autor receptu: redakcia
Postup- Tretinu mrkvy a paštrnáka nakrájame na
rezančeky (odborne sa to volá julienne) a krátko povaríme v troche vývaru spolu s hráškom. Vyberieme a dáme bokom.
- Zvyšok mrkvy a paštrnáka pokrájame na kocky a dáme
variť do litra osolenej vody s bobkovým
listom, celým novým a čiernym korením asi na
15 minút. Potom vlejeme žinčicu a povaríme.
- Pred podávaním pridáme do polievky
pokrájané bylinky (ligurček, petržlenovú vňať,
mätu), podľa potreby dosolíme a okoreníme
čerstvým mletým korením.
- Do tanierov najprv naporciujeme údeného pstruha, hrášok s julienne zeleninou, žĺtok z prepeličieho vajca a ozdobíme pažítkou
a kôprom. Až na stole zalejeme horúcou žinčicovou polievkou.
|