Zemiaky s tofu a sójovými párkami
Autor receptu: mitzy
Toto sú vegetariánske akožefrancúzske zemiaky
aké robím ja. Keď je málo
surovín, málo času a veľká chuť na niečo dobré.
Áno, viem, že je na vareche mnoho receptov na
francúzske zemiakové klasiky po slovensky.
Pridávam na inšpiráciu :)
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 160-180 °C |
Postup
- Ja si zemiaky najprv očistím a povarím, aby trošku zmäkli. Potom pokrájam na kolieska. Uvarím si vajíčka, ošúpem a pokrájam na vajíčkovom krájači, ktorý mi ako malej pripomínal harfu. (A stále pripomína.)
Potom si na masle spením šalotku a opečiem tofu pokrájané na kocičky.
Plech vytriem maslom. Nakladiem naň zemiaky, vajíčka, zemiaky a potom pridám tofu so šalotkou. Navrch rovnomerne rozhádžem cesnak pokrájaný nadrobno. Polejem olejom. Nešetrím. Osolím, okorením a obylinkujem.
- Pečiem cca 30 minút na 160-180-tich stupňoch v rúre v menšom vysokom plechu. Kontrolujem už po 20-tich minútach, keď to začne rozvoniavať v kuchyni. A že to teda vonia! :)
- Každý má svoj recept. Toto je ten môj. Je to kompromis medzi vegetariánmi a mäsožravcami v našej rodine :) Párky ževraj chutia ako pravé. Tofu údené je miesto slaniny.
K tomu mávame väčšinou kyslú smotanu alebo nakladané uhorky. Ľahké, dobré, lacné jedlo.