Zemiakový šalát s nakladanými hubami (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, schladíme, ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky.
  2. Cibuľu (použila som 2 male červene, 1 malú bielu) nakrájame na kocky a na 2 Pl oleja opražíme.
  3. Pridáme hnedý cukor,
  4. balzamikový ocot a na miernom ohni necháme odpariť prebytočnú tekutinu. Odstavíme.
  5. Huby v kyslom náleve precedíme.
  6. Do šalátu môžeme použiť aj feferónky, cibuľku, uhorky alebo inú zeleninu,s ktorou boli huby naložené.
  7. Precedené huby pridáme k cibuli
  8. a primiešame horčicu.
  9. Zmes pridáme k pripraveným zemiakom,
  10. ochutíme soľou (použila som rozmarínovú), zomelieme trochu čierneho korenia a posypeme petržlenovou vňaťou. Premiešame. V prípade potreby môžeme šalát dochutiť aj šťavou z nakladaných húb.