Zemiaky uvaríme v šupke, schladíme, ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky.
Cibuľu (použila som 2 male červene, 1 malú bielu) nakrájame na kocky a na 2 Pl oleja opražíme.
Pridáme hnedý cukor,
balzamikový ocot a na miernom ohni necháme odpariť prebytočnú tekutinu. Odstavíme.
Huby v kyslom náleve precedíme.
Do šalátu môžeme použiť aj feferónky, cibuľku, uhorky alebo inú zeleninu,s ktorou boli huby naložené.
Precedené huby pridáme k cibuli
a primiešame horčicu.
Zmes pridáme k pripraveným zemiakom,
ochutíme soľou (použila som rozmarínovú), zomelieme trochu čierneho korenia a posypeme petržlenovou vňaťou. Premiešame. V prípade potreby môžeme šalát dochutiť aj šťavou z nakladaných húb.