Zemiakový šalát a kuracie rezne (fotorecept)

Autor receptu: lyali

Upravená klasika... Šalát: Kedysi som si pýtala recept na zemiakovo-cibuľový šalát (s nálevom, bez majo) od mojej, teraz už bývalej susedky Zuzky M. Naviac som pridala fazuľkové struky a kúsky opečenej plátkovej slaninky a podávala ako teplý šalát. Kuracie rezne: Inšpiráciou mi bol recept na "Kurča s parmezánom a cesnakovým maslom" z knižky "Kurča ľahko a rýchlo" od "Anne Wilsonová". V klasickom 3-obale je k strúhanke pridaný parmezán a rezne som vyprážala na masle s olivovým olejom a cesnakom.

Postup

  1. Zemiakový šalát: Umyté zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme ešte horúce. Nakrájame na kolieska.
  2. (používam krájač na vajíčka, preto vyberám aj približne rovnako veľké zemiaky, nie väčšie ako jamka v krájači :-) )
  3. Cibuľu nakrájame na kocky. Na oleji krátko orestujeme. Zalejeme vodou zo zaváraných kyslých uhoriek, osolíme, okoreníme, necháme zovrieť a vypneme. Cibuľa by mala byť ešte stále chrumkavá (kto nemá rád varenú cibuľu, môže ju pripraviť aj podľa rcp na Šmykľavý šalát od Tana (cistinka) na www.bonvivani.sk).
  4. K zemiakom pridáme strukovú fazuľku (mrazenú som pripravila v pare).
  5. a na suchej panvici opraženú slaninku (typu anglická, u mňa cesnakový bok v plátkoch som prekrojila predtým na menšie kúsky).
  6. Prilejeme uvarený nálev, osolíme, okoreníme a zľahka premiešame a príp. dochutíme (môj uhorkový nálev bol akurát). Šalát podávam teplý.
  7. ...
  8. Kuracie rezne: Polovičky kuracích pŕs pokrájame po ich šírke na plátky. Osolíme a okoreníme.
  9. Postupne ich obalíme v trojobale: 1. hladká múka, 2. rozšľahané a osolené vajíčko, 3. strúhanka zmiešaná so strúhaným parmezánom (2:1).
  10. ...
  11. Rezne vysmažíme z oboch strán na masle s olivovým olejom a pretlačeným cesnakom (v pomere: 50 g masla + 2 PL olivového oleja, olej pridávame, keď spení maslo - tento tip mám od zuzliak z www.povvi.com). Hotové necháme odkvapkať na papierovom obrúsku
  12. ...
  13. ...
  14. Dobrú chuť :-)