Zemiakový prívarok

Zemiakový prívarok s grilovanou údenou krkovičkou

Autor receptu: ludo123

Som človek, ktorý ešte zažil základnú vojenskú službu a prívarky boli u mňa podávané na dennej báze, preto ich mám stále rád, či už šošovicový, fazuľový, hrachový alebo aj zemiakový. Tu je môj recept naň.

6
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme zemiaky a spolu pražíme, kým sa zemiaky neupečú do chrumkava. Potom pridáme mletú červenú papriku, miešame aby nezhorkla. Zalejeme vývarom, pridáme cesnak a dusíme do zmäknutia.
  2. Keď sú už zemiaky mäkké pridáme smotanu s mliekom a múkou a miešame až do zhustnutia. Na konci pridáme majorán a maslo a necháme prívarok zredukovať na požadovanú hustotu. Na konci pridáme ocot.
  3. Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame na mesiačiky. Údenú krkovičku hodíme na rýchlo na grilovaciu panvicu a jedlo je hotové.