Zemiakový prívarok
Zemiakový prívarok s grilovanou údenou krkovičkou
Autor receptu: ludo123
Som človek, ktorý ešte zažil základnú vojenskú službu a prívarky boli u mňa podávané na dennej báze, preto ich mám stále
rád, či už šošovicový, fazuľový, hrachový alebo aj zemiakový. Tu je môj recept naň.
Postup
- Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme zemiaky a spolu pražíme, kým sa zemiaky neupečú do chrumkava. Potom pridáme mletú červenú papriku, miešame aby nezhorkla. Zalejeme vývarom, pridáme cesnak a dusíme do zmäknutia.
- Keď sú už zemiaky mäkké pridáme smotanu s mliekom a múkou a miešame až do zhustnutia. Na konci pridáme majorán a maslo a necháme prívarok zredukovať na požadovanú hustotu. Na konci pridáme ocot.
- Vajcia uvaríme natvrdo a nakrájame na mesiačiky.
Údenú krkovičku hodíme na rýchlo na grilovaciu panvicu a jedlo je hotové.