Zemiakovo-špenátový prívarok (fotorecept)

Autor receptu: stephanus

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do vody pridám bobkový list, prekrojenú cibuľu a nakrájané zemiaky.
  2. Do mixéra (ja som mal po ruke smootie maker) pridáme špenát, cesnak (vnútro strúčikov povyberame, mňa páli záha z nich), z hrnca povyberáme uvarenú cibuľu a za naberačku zemiakov.
  3. Celú zmixovanú masu vlejeme nazad do hrnca, maker vypláchneme trochou mlieka (nie je nutné). Necháme prejsť varom.
  4. Dochucujem na konci, soľ, korenie a pl. lyžica jablčného octu a kúsoček masla.
  5. Podávame s obľúbenými pochutinami, ja som zvolil vajíčko a posypal chia semiačkami. Jednoduché, chutné, zdravé bez múky a oleja. Dobrú chuť.