Zemiakovo-cukinový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento nakyp je u nas dost oblubeny. Robievam ho castejsie ked mame vacsie mnozstvo cukin.
8 porcií |
15 minút príprava |
55 minút na 180 °C |
Postup
- Cibulu nakrajame na drobno a oprazime ju na oleji do sklovita.
- Cerstvu vnat z petrzlenu a oregana si tiez nasekame na drobno.
- Surovy ocisteny zemiak si nastruhame na struhadle s mensimi otvormi.
- Jednu cukinu si postruhame a jednu nakrajame. Cukiny pridame k zemiakom.
- K zemiakom na koniec pridame postruhany syr, vajicka, posekane vnate z petrzlenu a oregana, smotanu muku. Osolime a okorenime. Vsetko spolu dobre premiesame.
- Nakyp nalejeme do okruhlej formy, ktoru sme pred tym vymastili. Dame piect do vyhriatej rury 180C na 45minut.
- Po 45tich minutach pecenia mozeme nakyp posypat struhanym syrom a este dat zapiect na 10 minut.
- Zapeceny nakyp vyberieme a mozeme podavat teply aj studeny.