Zemiakovo-cukinový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento nakyp je u nas dost oblubeny. Robievam ho castejsie ked mame vacsie mnozstvo cukin.

8
porcií
15 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cibulu nakrajame na drobno a oprazime ju na oleji do sklovita.
  2. Cerstvu vnat z petrzlenu a oregana si tiez nasekame na drobno.
  3. Surovy ocisteny zemiak si nastruhame na struhadle s mensimi otvormi.
  4. Jednu cukinu si postruhame a jednu nakrajame. Cukiny pridame k zemiakom.
  5. K zemiakom na koniec pridame postruhany syr, vajicka, posekane vnate z petrzlenu a oregana, smotanu muku. Osolime a okorenime. Vsetko spolu dobre premiesame.
  6. Nakyp nalejeme do okruhlej formy, ktoru sme pred tym vymastili. Dame piect do vyhriatej rury 180C na 45minut.
  7. Po 45tich minutach pecenia mozeme nakyp posypat struhanym syrom a este dat zapiect na 10 minut.
  8. Zapeceny nakyp vyberieme a mozeme podavat teply aj studeny.