Zemiakovo-cuketové pečené placky (fotorecept)
Autor receptu: renama
Ľahká večera na horúce letné dni, u nás sa po nich len tak zaprášilo :)
3 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky a cuketu si očistíme umyjeme. Z cukety si vyberieme jadierka.
- Postrúhame si ich, ja som zemiaky postrúhala jemnejšie ako cuketu........No nie ja, ale môj šesťročný pomocník, ktorému to šlo veľmi rýchlo......v robote :)
- Pridáme vajíčka, múku a korenie. Korenie môžete dať podľa chuti, majoránky sa tam žiada viac, majú takú výraznejšiu chuť.
- Ja placky nevyprážam, sú dosť ťažké a zvykli sme si na také menej mastnejšie. Do panvice dám približne 1PL Ramy Classic, to je len tak na potretie a na tom pečiem. Ak pečiem ďalšiu placku a nie je tam Rama, tak trošku pridám. Nie sú suché a nie sú ani mastné.
- Podávame s osolenou kyslou pochúťkovou smotanou. Dobrú chuť.