Zemiakovo-cuketové pečené placky (fotorecept)

Autor receptu: renama

Ľahká večera na horúce letné dni, u nás sa po nich len tak zaprášilo :)

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky a cuketu si očistíme umyjeme. Z cukety si vyberieme jadierka.
  2. Postrúhame si ich, ja som zemiaky postrúhala jemnejšie ako cuketu........No nie ja, ale môj šesťročný pomocník, ktorému to šlo veľmi rýchlo......v robote :)
  3. Pridáme vajíčka, múku a korenie. Korenie môžete dať podľa chuti, majoránky sa tam žiada viac, majú takú výraznejšiu chuť.
  4. Ja placky nevyprážam, sú dosť ťažké a zvykli sme si na také menej mastnejšie. Do panvice dám približne 1PL Ramy Classic, to je len tak na potretie a na tom pečiem. Ak pečiem ďalšiu placku a nie je tam Rama, tak trošku pridám. Nie sú suché a nie sú ani mastné.
  5. Podávame s osolenou kyslou pochúťkovou smotanou. Dobrú chuť.