« Naspäť na tento recept

Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Na panvicu pridáme rozmarín a cesnak, vložíme do rúry rozpálenej na 180 °C na 6 minút dopiecť.

Sviečkovicu vyberieme, do panvice pridáme červené víno a vývar, zredukujeme na polovicu a pridáme ešte šípkový džem, prevaríme a nakoniec pridáme maslo, ktoré rozmiešame, omáčku precedíme, ďalej už nevaríme.

Šúľance: V šupke uvarené zemiaky očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme hladkú múku a vajce. Dochutíme muškátovým orieškom a soľou. Cesto po vypracovaní si rozdelíme na malé kúsky a vytvarujeme šúľance. Vyvaríme v osolenej vode a schladíme, pred podávaním opečieme na panvici s olivovým olejom alebo bravčovou masťou.

Suroviny




4
porcie
10
minút
príprava
65
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist