Zemiakové placky pečené na plechu - haruľa (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Moje dievčatá najnovšie nemajú radi mastné veci..Vymyslel som toto.Jedlo je robené skoro
ako koláč.Ak by niekto spoznal svoj recept nech mi to hneď hlási.Stiahnem ho potom
okamžite.
12 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Surové zemiaky si nastrúhame na jemno ako to vidíte na obr.č.1
- Už nastrúhané zemiaky
- K postrúhaným zemiakom pridáme 4 ks. chlieb rozdrvený na väčšie kusy.Olej 50ml,
3 žĺtky,č.korenie mleté,majorán a posmaženú cibuľu,soľ(ja som pridal aj trochu vegety bez glutamanu)
- Pridaním dvoch štipiek soli do troch bielkov z vajca si spravíme tuhý sneh
- Tento tuhý sneh pridáme k horevyššie uvedeným surovinám.Ručne premiešame resp potom mixérom na najmenšom chode.
- Olejom pomastený a strúhankou posypaný plech si rovnomerne nanesieme už pomiešané dielo.Nakoniec som dielo potrel prešľahaným vajcom
- Na obrázku č.7 máte prosím možnosť vidieť už hotovú zemiakovú placku(haruľu)
- Ja som mal finálny výrobok takýto ako to vidieť na obrázku č.8
Samozrejme vy si môžete do jedla resp.omáčky nainštalovať suroviny a koreniny podľa vlastného uváženia a chuti
- A ešte si spravíme karfiolový sós(omáčku)
300 ml kuracieho vývaru privedieme do varu.Zahustíme ho 2 PL hladkej múky už vopred vymiešanej v 100 ml studenej vody.Hmota nesmie obsahovať hrčky musí byť hladká.Pridaním vopred uvareného karfiolu a posekanej mrkvy, sós povaríme cca.10 mim.Túto akciu prevádzame za stáleho miešania na miernom ohni.
Priateľia prajem vám dobrú chuť.