Zemiakové placky pečené na plechu - haruľa (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Moje dievčatá najnovšie nemajú radi mastné veci..Vymyslel som toto.Jedlo je robené skoro ako koláč.Ak by niekto spoznal svoj recept nech mi to hneď hlási.Stiahnem ho potom okamžite.

12
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Surové zemiaky si nastrúhame na jemno ako to vidíte na obr.č.1
  2. Už nastrúhané zemiaky
  3. K postrúhaným zemiakom pridáme 4 ks. chlieb rozdrvený na väčšie kusy.Olej 50ml, 3 žĺtky,č.korenie mleté,majorán a posmaženú cibuľu,soľ(ja som pridal aj trochu vegety bez glutamanu)
  4. Pridaním dvoch štipiek soli do troch bielkov z vajca si spravíme tuhý sneh
  5. Tento tuhý sneh pridáme k horevyššie uvedeným surovinám.Ručne premiešame resp potom mixérom na najmenšom chode.
  6. Olejom pomastený a strúhankou posypaný plech si rovnomerne nanesieme už pomiešané dielo.Nakoniec som dielo potrel prešľahaným vajcom
  7. Na obrázku č.7 máte prosím možnosť vidieť už hotovú zemiakovú placku(haruľu)
  8. Ja som mal finálny výrobok takýto ako to vidieť na obrázku č.8 Samozrejme vy si môžete do jedla resp.omáčky nainštalovať suroviny a koreniny podľa vlastného uváženia a chuti
  9. A ešte si spravíme karfiolový sós(omáčku) 300 ml kuracieho vývaru privedieme do varu.Zahustíme ho 2 PL hladkej múky už vopred vymiešanej v 100 ml studenej vody.Hmota nesmie obsahovať hrčky musí byť hladká.Pridaním vopred uvareného karfiolu a posekanej mrkvy, sós povaríme cca.10 mim.Túto akciu prevádzame za stáleho miešania na miernom ohni. Priateľia prajem vám dobrú chuť.