Zemiakové pirohy so zeleninovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tieto pirohy obycajne mavame s kyslou smotanou. Tuto verziu podavania piroh so zeleninovou omackou som velmi davno videla v jednej slovenskej kucharskej knihe.
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Ocistene zemiaky si uvarime v slanej vode. Vodu zlejeme a zemiaky roztlacime. Pridame maslo, tvaroh a dobre vymiesame.
- Na oleji si poprazime roztlaceny cesnak. Pridame nakrajanu zeleninu a este spolu poprazime.
- Posolime, okorenime, pridame oregano a podlejeme trochou vody. Zeleninu dusime do makka, obcas premiesame, ak treba podlievame vodou.
- Ked je zelenina skoro udusena, pridame nakrajane cierne olivy a este trochu podusime.
- Rezancove cesto si rozvalkame a rozlozime si nan pripravenu zemiakovu plnku.
- Plnku prikryjeme druhym platom cesta, pokrajame a urobime pirohy. Tie potom uvarime vo vriacej osolenej vode.
- Uvarene scedene pirohy polejeme zeleninovou omackou, premiesame a podavame. Kto ma rad moze si pirohy posypat parmezanom, alebo inym nastruhanym syrom.