Zemiakové pirohy so zeleninovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tieto pirohy obycajne mavame s kyslou smotanou. Tuto verziu podavania piroh so zeleninovou omackou som velmi davno videla v jednej slovenskej kucharskej knihe.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ocistene zemiaky si uvarime v slanej vode. Vodu zlejeme a zemiaky roztlacime. Pridame maslo, tvaroh a dobre vymiesame.
  2. Na oleji si poprazime roztlaceny cesnak. Pridame nakrajanu zeleninu a este spolu poprazime.
  3. Posolime, okorenime, pridame oregano a podlejeme trochou vody. Zeleninu dusime do makka, obcas premiesame, ak treba podlievame vodou.
  4. Ked je zelenina skoro udusena, pridame nakrajane cierne olivy a este trochu podusime.
  5. Rezancove cesto si rozvalkame a rozlozime si nan pripravenu zemiakovu plnku.
  6. Plnku prikryjeme druhym platom cesta, pokrajame a urobime pirohy. Tie potom uvarime vo vriacej osolenej vode.
  7. Uvarene scedene pirohy polejeme zeleninovou omackou, premiesame a podavame. Kto ma rad moze si pirohy posypat parmezanom, alebo inym nastruhanym syrom.