Zelerovo-šunkový šalát

Autor receptu: lyali

Za tento recept ďakujem kolegynke Lucii. Tento šalát, či nátierka je pripravená z čerstvého zeleru. Zaujímavé je jeho spracovanie - 2x ho pomelieme na mäsovom mlynčeku. Chuťovo je jemný.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Zeler a cibuľu očistíme.
  2. Mlynček na mäso v pozore :-)
  3. Zeler pokrájame na menšie kúsky a 2x pomelieme. Pomelieme aj šunku spolu s uhorkami (len raz). Cibuľu pokrájame najemno.
  4. Zmiešame spolu s taveným syrom a podľa chuti pridáme tatársku omáčku (asi 2 PL, alebo nahradíme kyslou smotanou, či bielym jogurtom).
  5. Okoreníme čiernym mletým korením.
  6. Dobrú chuť :-)