Zelerovo-jablková zamatová polievka

Autor receptu: nazarboncuk

Zeler-jablko-smotanový syr. Nezvyčajná kombinacia, ale prekvapí aj toho, kto nad zelerom ohrna nos. Recept podľa H. Michopulu.

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nahrubo nakrájame a opečieme na masle, pridáme na kocky nakrájaný celer, orestujeme a zalejeme necelým litrom vody. Privedieme k varu a povaríme 10 minút na strednom plameni, prikryté.
  2. Medzitým ošúpeme jablko, odstránime jaderníky a nakrájame na kocky. Vhodíme do polievky a varíme ďalších 10 minút. Posolíme a okorením podľa chuti. Stiahneme z plameňa, primiešame lučinu a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Na tanieri ozdobíme kúskom jablka a nadrobeným plesňovým syrom a podávame s opečeným chlebom. Je to de-li-ka-te-sa! :)