Zelerovo-jablková zamatová polievka
Autor receptu: nazarboncuk
Zeler-jablko-smotanový syr. Nezvyčajná kombinacia, ale prekvapí aj toho, kto nad zelerom
ohrna nos. Recept podľa H. Michopulu.
4 porcie |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nahrubo nakrájame a opečieme na masle, pridáme na kocky nakrájaný celer, orestujeme a zalejeme necelým litrom vody. Privedieme k varu a povaríme 10 minút na strednom plameni, prikryté.
- Medzitým ošúpeme jablko, odstránime jaderníky a nakrájame na kocky. Vhodíme do polievky a varíme ďalších 10 minút. Posolíme a okorením podľa chuti. Stiahneme z plameňa, primiešame lučinu a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
Na tanieri ozdobíme kúskom jablka a nadrobeným plesňovým syrom a podávame s opečeným chlebom. Je to de-li-ka-te-sa! :)