Zeleninový nákyp
Zeleninový nákyp s tofu a plesňovým syrom
Autor receptu: roxanne
Plánovala som urobiť ľahší bezmäsitý obed, ale nakoniec som to trochu prekombinovala a vyrobila tento veľmi chutný, ale asi
dosť kalorický zeleninový nákyp.
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Očistíme zemiaky, brokolicu rozdelíme na ružičky, fenikel pokrájame na menšie kúsky. Do parného hrnca dáme zovrieť vodu, postupne dáme pariť zemiaky, po 5 minútach pridáme brokolicu s feniklom. Keď sú uparené (nemusia byť úplne mäkké, keďže sa ešte budú zapekať), uložíme ich do maslom potretej zapekacej misy.
- Všetky ingrediencie je možné pomiešať, ale ja som ich do misy vrstvila. Na spodok som dala zemiaky, potom lahôdkové tofu nakrájané na kúsky, a ďalej na malé kúsky pokrájané sušené paradajky (cca 6-7 ks) a papriky nakladané v oleji (cca 2-3 ks). Ako ďalši vrstvu som rovnomerne pridala nadrobno rozdrobený plesňový syr. Navrch som uložila ružičky brokolice a medzery som vyplnila kúskami feniklu.
- Obidve smotany som zmiešala s vyšľahaným vajcom, pridala som soľ, mleté korenie, domácu vegetu, mletú červenú papriku a zmes sušených byliniek. Túto tekutú zmes som rovnomerne naliala na pripravený nákyp, posypala strúhanou mozzarellou a zapiekla vo vyriatej rúre (25-30 minút na 200 °C).