Zeleninová polievka

Zeleninový krém s kokosovým mliekom a so zeleninovými čipsami

Autor receptu: redakcia

6
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené bataty, tekvicu, mrkvu, cibuľu nakrájame na väčšie kusy a s očisteným cesnakom uložíme na plech. Osolíme, okoreníme, prelejeme olejom a poriadne premiešame. Zeleninu pečieme v rúre vyhriatej na 180–200 °C asi 20 minút, až kým sa nezačne jemne pripekať.
  2. Na čipsy nastrúhame očistenú koreňovú zeleninu na tenké plátky (1–1,5 mm) a vypražíme dozlatista v oleji. Osušíme papierovou utierkou a osolíme. Na masle opečieme edamame a jemne posolíme.
  3. Upečenú zeleninu vložíme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby netrčala cez hladinu. Varíme asi 30 minút. Rozmixujeme, precedíme do čistého hrnca, pridáme kokosové mlieko, zjemníme a doladíme kokosovou smotanou. Dochutíme soľou, cukrom, korením, nastrúhaným zázvorom, prípadne limetkovou kôrou alebo šťavou. Znovu premixujeme, precedíme a môžeme servírovať. Posypeme edamame fazuľkou opečenou na masle, dozdobíme sezamom, koriandrovými lístkami a zeleninovými čipsami.