Zeleninovo-bryndzový koláč

Autor receptu: frezia68

V časopise ma zaujal tento koláč,ktorý za hodinu je na stole a je vhodný na desiatu,či olovrant,pre skromných aj na večeru.Z uvedených prísad je 8 ks koláčikov,ja som robila z polovičnej dávky,lebo 4 ks nám úplne stačia a mali sme na desiatu,aj olovrant.Zeleninu si každý dá podľa svojej chuti...

8
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv si pripravím na plnku-obloženie koláča:
  2. Fenikel nakrájam na menšie kocky,mrkvu postrúham....
  3. papriky ,paradajky a cibuľku podľa chuti a ľubovôle a všetko dáme na pekáč na trocha oleja podusiť,pridáme trocha soli ( bryndza a syr sú slané ),provensálske korenie,MČK,alebo kto čo má rád.Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou a vajíčkami a ak zelenina trocha vychladne,primiešam a obloženie je pripravené.
  4. Teraz sa venujem cestu a pretože nekysne,je raz-dva hotové.Všetky prísady zmiešam a spracujem trocha lepkavé cesto....
  5. dám na dosku a rozdelím na 8 častí.Ja som robila všetko z polovičnej dávky,teda som mala 4 ks koláčikov,preto na obrázku je aj cesta málo.Každý kúsok s pomocou múky sformujem do gule a dlaňou na plechu roztlačím na placku,
  6. každú naplním pripravenou zeleninovou zmesou a plnka mi presne vyšla na 4 bochníčky,teda rozpis je správny. Posypala som trocha strúhaným syrom a piekla na 200°C asi 20 min., treba sledovať farbu.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !