« Naspäť na tento recept

Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) verzia na vytlačenie

Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, priam stvorená pre takýto svieži letný sendvič napráskaný len tými najlepšími chuťami. Tieto jednohubky sú hitom vždy, keď sa zíde rodina a priatelia. :)

Autor receptu: happybunny

Postup receptu

Zmiešame si všetky prísady na marinádu, vývar môžeme nahradiť japonským saké alebo jednoducho vodou.
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 1

Hlivu kotúčovú si nakrájame na približne 0,5 cm hrubé plátky (rovnako sa dá v tomto recepte pripraviť aj iná huba alebo tenké plátky tofu, seitan, čo nám chutí :) ).
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 2

Z oboch strán po nich lyžicou roznesieme marinádu a necháme ju pôsobiť 15 minút.
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 3

Kým sa hliva marinuje, nakrájame si cibuľu - na polovicu a potom na pásiky.
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 4

Na strednom plameni a na oleji si opekáme hlivu, 8 minút z jednej strany a po otočení ďalších 5 minút.
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 5

Poukladáme vedľa seba, aby sa nezlepili dokopy.
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 6

Cibuľku si na oleji orestujeme na stredne vysokom plameni prvé 2 minúty do sklovita, potom sporák znížime na miernu teplotu a necháme ju 10 minút karamelizovať s občasným premiešaním ak by sa náhodou začala pripekať. Karamelizácii po 10 minútach dopomôžeme pridaním cukru, osolíme a ďalej karamelizujeme 10-15 minút. Potom znížime teplotu na jednotku, papriku, čierne korenie a taký malý frk octu na vyrovnanie chutí pridávame 2 minúty pred odstavením zo sporáka.
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 7

Zmiešame si prísady na majonézovú omáčku.
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 8

Nakrájame si zvyšnú zeleninu a všetko si prichystáme na obloženie pečiva.
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 9

Na suchej panvici si opečieme vnútornú stranu pečiva, aby nenasiaklo šťavu a nerozmočilo sa.
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 10

Obe strany potom natrieme majonézou, pridáme krúžky paradajky, rímsky šalát, hlivy, krúžky kyslej uhorky a napokon skaramelizovanú cibuľu.
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 11

Zľahka položíme na vrch druhú stranu pečiva, z oboch krajov prepichneme špáradlami a v strede prerežeme aby konzumácia nebola veľmi náročná. :)
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 12

Z tohto receptu pripravíme 8 mini sendvičov, ktoré môžeme podávať aj ako hlavné jedlo s našou obľúbenou prílohou, napríklad s pečenými zemiakmi. Dobrú chuť! ♥
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept) - obrázok 13

Suroviny




4
porcie
20
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist