Zeleninové lasagne s citrónovým dipom (fotorecept)

Autor receptu: klimeczek

Taliani su machri. Na tanieri to majú častokrát farebné, chutné, zdravé ale aj rýchlo. Presne to mi vyhovuje. Mňa inšpirujú veľmi ale kedže sa neriadim presnými receptami a už vôbec nejakým kopírovaním musí to byť podľa mňa .

2-4
porcie
10 minút
príprava
15/25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na oleji v panvici som si orestoval postupne cibuľu, pór, šampiňony a pridal paradajky spolu s olivami.
  2. Pridal som plátky cesnaku a bylinky. Krátko podusil a odstavil. Použil som pláty lasagní chladené s Tesca vraj 18 vaječné ale veru chutné. Tie som v zapekacej mise prekladal s pripravenou zmesou a nastrúhanou mozzarelou.
  3. Posledný plát cestoviny som natrel cesnakovým pestom a zasypal strúhanými jadrami s tekvíc a dal piecť.
  4. Zatiaľ som si vymíešal v miske mascarpone, jogurt, citrónovú štavu, citronové korenie Nahrin, soľ a polievkovú lyžicu tekvicového oleja. Pred dopečením som lasagne posypal parmezánom. Podával som s pripraveným dipom. Dobrú chuť!!!