Zdravá cestovinovo-brokolicová zapekanka

Autor receptu: ivkaa

Inšpirovala som sa receptami na Vareche a vytvorila som zdravú variantu zapekaných cestovín s brokolicou a ďalšími chutnými ingredienciami :) Ja som robila iba 1 porciu, ale množstvo surovín v rozpise prispôsobím 4 porciám :)

4
porcie
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cestoviny si uvaríme do polomäkka, neskôr ich budeme zapekať, tak aby neboli príliš mäkké. Brokolicu si očistíme, umyjeme, rozoberieme na ružičky, ktoré uvaríme takmer do mäkka. Ja som si brokolicu varila priamo v polievke, keďže som použila na toto jedlo iba 3 či 4 ružičky (varila som len pre seba na obed).
  2. Uvarenú brokolicu si pokrájame na menšie časti, primiešame cestoviny, šunku nakrájanú na kocky, cibuľu nadrobno, syr (cca 150g - ostatné použijeme na posypanie), vajcia, jogurt a túto zmes ochutíme cesnakom, solčankou, soľou a MČK. Na fotke už vidíme hotovú zmes v zapekacej miske vymastenej olivovým olejom (toto je len 1 porcia).
  3. Zmes som posypala zvyškom strúhaného syra. Ja som do cesta dala 30% eidam, aby sa pekne rozpustil, ale na vrch som dala iba 3% Ďumbier light, keďže mám zásoby v mrazničke :)
  4. Pečieme na 200 stupňoch cca 30 minút. Hotovo :)