Lečo

Zavárané lečo (videorecept)

Autor receptu: silvia16

Mamina zavára ostošesť čo jej príde pod ruku pre všetky dcéry a syna a vnučky a vnúčata. Tento rok som sa rozhodla si recept na lečo nafilmovať a uschovať a skúsim ho urobiť aj ja v Anglicku, keď natrafím na tieto zelené papriky (keďže tu ich je ťažšie zahnať). Delím sa s receptom ;-)

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyjeme si zeleninu. Papriku nakrájame na plátky.
  2. Cibuľu a paradajky rozmixujeme v mixéri (osobitne).
  3. Vo veľkom hrnci rozohrejeme väčšie množstvo oleja. V rozohriatom oleji podusíme rozmixovanu cibuľu (môže byť nakrájaná na drobno alebo nastrúhaná).
  4. Potom pridáme mletú papriku a premiešame.
  5. Pridáme rozmixované paradajky (alebo nakrájané na malé kusky) a povaríme. Na konci pridáme nakrájanú papriku a premiešame.
  6. Osolíme a okoreníme a necháme variť pod pokrievkou, pokiaľ paprika pekne nezmäkne. Párkrát premiešame. Naplníme do čistých sterilizovaných fliaš (je veľmi dôležité, aby boli veľmi čisté, aby sa zavárané lečo nepokazilo ak by bola vo fľaši nejaká baktéria/nečistota). Silno zavrieme viečkami a dáme do hrnca s vriacou vodou. Povaríme okolo 20 až 30 minút. Necháme ochladnúť a dáme na chladné miesto. Takto zavárané lečo vydrží okolo 6 až 12 mesiacov.
  7. Dobrú chuť