Bravčová panenka

Zaúdená bravčová panenka so zemiakovými guľôčkami a s bryndzovou penou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
25 minút
na 60 °C

Postup

  1. Bravčovú panenku očistíme, osolíme a okoreníme, položíme na dierkovaný plech alebo hrubý alobal, do ktorého sme urobili dierky. Do nádoby dáme mokré piliny a zapálime. Keď začnú dymiť, dáme na to plech alebo alobal s panenkou a necháme niekoľko minút údiť.
  2. Zaúdenú panenku dáme do uzatvárateľnej nádoby, pridáme maslo a dusíme v rúre pri 60 stupňoch 25 minút alebo pripravujeme sous vide pri 62 stupňoch 20 minút. Zaúdenú panenku pred podávaním opečieme z každej strany dozlatista.
  3. Múku, vajcia a prelisované uvarené zemiaky zmiešame a vypracujeme cesto. Z cesta robíme malé guľôčky. Hotové guľôčky uvaríme v osolenej vode domäkka. Pred podávaním preložíme na panvicu s maslom, pridáme nasekané bylinky a prehrejeme.
  4. Bryndzu, mlieko a smotanu dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Dochutíme.
  5. Panenku podávame so zemiakovými guľôčkami, s bryndzovou penou a omáčkou demi glace.