Zapekaný pangasius so syrom a vyprážanými cibuľovými kolieskami

Autor receptu: izabella929

Pangasius je lahodná rybka, máme ju radi...má vynikajúcu chuť...to jedlo je hotové rýchlo..

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pangasius poriadne umyjem. Pred úpravou do ponorím na chvíľku do mlieka. Kým sa ryba rozplýva od šťastia v mlieku, očistím si zemiaky a dám uvariť do osolenej vody.Uvarené zemiaky zcedím a pridám k nim trošku masla a pomiešam.Na panvicu si dám rozohriať olej..rybu osolím, posypem mletým korením a zapekám z oboch strán na oleji.Keď je pangasius opečený posypem ho postrúhaným syrom a nechám prehriať.Hotové jedlo uložím na taniera a podávam s uhorkami.Ako maškrtu k tomuto jedlu podávam vyprážané cibuľkové kolieska.
  2. Cibuľu som pokrájala na hrubšie kolieska, namočila do osoleného rozšlahaného vajíčka a potom do strúhanky a vypražila..tútú prílohu máme veľmi radi..taká je chrumkavá a chutná.Uvarené zemiaky som popučila a zmiešala s rotopeným maslom.Podávala ako prílohu.