Pečený kapor
	        Zapekaný kapor so zemiakmi a zeleninou
	        Autor receptu: roxanne
	         
	        
	        Pridávam jeden z našich rodinných receptov.
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	50 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Kapra očistíme, dáme z neho dolu kožu a pripravíme z neho dve filety. Z 3-kilového kapra nám ostane cca 1,5 kg mäsa, z toho vyjde takých 6 porcií. Mäso nasolíme a nakoreníme, filety uložíme na plech vedľa seba.
 - Očistíme si zemiaky a špargľu. Zemiaky nakrájané na väčšie mesiačiky 5-7 minút povaríme v osolenej vode, aby sme nemuseli rybu dlho v rúre zapekať - pri kratšom pečení ostane šťavnatejšia. Rybu na plechu obložíme dopoly uvarenými zemiakmi, špargľou a cuketou nakrájanými na menšie kúsky. 
 - Všetko posypeme nahrubo nastrúhaným syrom eidamového typu, Vajíčka vidličkou vyšľaháme spolu so smotanou, pridáme trochu soli, vegety a korenia a touto tekutou zmesou polejeme obložený plech. Dáme do rúry vyhriatej na 200 °C. Najskôr pečieme 20 min zdola a potom 20 min obojstranne. Sledujeme, ako sa nám syr navrchu zafarbuje, aby sa to príliš nepripieklo. Dobrú chuť.