Zapekanec s baklažánom a hlivou

Autor receptu: martinis

Zapečené zemiaky s hlivou, baklažánom, vajíčkami a syrom - jedinečná pochúťka :))

1
porcia
70 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Toto je jeden z najlepších obedov pre jedného, aké viem pripraviť. Takýto zapekanec je voňavý, chutný, obsahuje množstvo dobrých vecí a je ho veľa - možno sa zapáči aj vám ;)
  2. Zemiaky (5 stredne veľkých kusov) ošúpeme, pokrájame na menšie kocky a uvaríme v slanej vode do polomäkka, 10 minút. Scedíme.
  3. Syr si nastrúhame. Polovicu zemiakov rozložíme na dno zapekacej misy a posypeme tretinkou syra, osolíme štipkou soli. Hlivu umyjeme a pokrájame na kúsky podobné tým zemiakovým, to isté urobíme aj s malým baklažánom.
  4. Cibuľu očistíme, pokrájame na kocky a osmažíme na olivovom oleji dozlata. Pridáme hlivu, baklažán, osolíme a krátko podusíme, v tejto chvíli to začína nádherne voňať :) Dusíme, kým nepoumývame dosiaľ použitý riad :)), čiže nejakých 5 minút.
  5. Podusenú hlivu a baklažán zmiešame so zvyškom zemiakov a dáme na pripravené zemiaky v mise.
  6. Vajíčka rozmiešame s lyžicou bieleho jogurtu, štipkou soli a korením v decilitri mlieka. Pridáme aj zvyšok syra a petržlenovú vňať a celý zapekanec zalejeme.
  7. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme pri 180 stupňoch 40 minút. Vyberieme a okamžite podávame, to jedlo je neuveriteľné, tá chuť čerstvých húb, baklažánu, skvelé zemiaky, tvrdý syr ... dobrota ! :O)