Zapekané zemiaky s cibuľou - ľahšia verzia (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Zemiaky očistíme a prichystáme si ostatné suroviny.
  2. Očistené zemiaky nakrájame na plátky.
  3. Rovnako nakrájame očistenú cibuľu.
  4. Na dno pekáča rozotrieme 1 PL olivového oleja a rozložíme vrstvu zemiakových plátkov. Na plátky rozotrieme prelisovaný cesnak, nastrúhame trochu muškátového orieška, zomelieme čierne korenie a soľ. Zemiaky prekryjeme plátkami cibule
  5. a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
  6. Navrstvíme ďalšiu vrstvu zemiakov a postup opakujeme. Teraz som použila svetlú cibuľu a koriandrovú vňat. Postup opakujeme, kým neminieme všetky zemiaky a cibuľu.
  7. Vývar a mlieko zmiešame a zemiaky zalejeme. Posypeme parmezánom, prikryjeme alobalom a v dobre vyhriatej rúre pečieme kým zemiaky nezmäknú. Na záver alobal zložíme a ešte 5 - 10 minút zapečieme.