Zemiaky očistíme a prichystáme si ostatné suroviny.
Očistené zemiaky nakrájame na plátky.
Rovnako nakrájame očistenú cibuľu.
Na dno pekáča rozotrieme 1 PL olivového oleja a rozložíme vrstvu zemiakových plátkov. Na plátky rozotrieme prelisovaný cesnak, nastrúhame trochu muškátového orieška, zomelieme čierne korenie a soľ. Zemiaky prekryjeme plátkami cibule
a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Navrstvíme ďalšiu vrstvu zemiakov a postup opakujeme. Teraz som použila svetlú cibuľu a koriandrovú vňat. Postup opakujeme, kým neminieme všetky zemiaky a cibuľu.
Vývar a mlieko zmiešame a zemiaky zalejeme. Posypeme parmezánom, prikryjeme alobalom a v dobre vyhriatej rúre pečieme kým zemiaky nezmäknú. Na záver alobal zložíme a ešte 5 - 10 minút zapečieme.