Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Je tu mnoho moznosti a da sa to pripravit aj bez mesa. Podavam zvycajne s Pico de Gallo.
6-8 porcií |
60 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Dal som varit cestoviny. Zaroven som si sparil karfiol a nakrajanu zelenu fazulu. Nakrajal som na hrubsie cibulu. Domacu udenu klobasu som vyzliekol z creva a popucil. Cibulu, chilli papricku, ja som pouzil ma drobno nakrajane habanero, a klobasu som dal do panvice a oprazit na lyzicke oleja. pockal som kym cibula zmekne a klobasa dostane trochu hnedu farbu. To mi zobralo asi 10 minut. Potom som to odstavil z platne.
- Do vacsej nadoby som dal uvarene cestoviny, fazulu ciernu a zelenu, pripravenu klobasovu zmes a nasekany koriander. Zamiesal som a zacl pripravovat si besamel. Do rozpusteneho masla som pridal rimsku rascu, chiili prasok a muku. Asi po dvoch minutach som pridal mlieko a povaril kym mi omacka nezhustla. Nakoniec som pridal nastruhany syr.
- Ked sa syr rozpustil, vmiesal som do pripravenej zmesy, premiesal a dal do naolejovanej nadoby a dal piect.
- Asi po 25-30 minutach je to hotove. Podaval som s Pico de Gallo.