Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Je tu mnoho moznosti a da sa to pripravit aj bez mesa. Podavam zvycajne s Pico de Gallo.

6-8
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Dal som varit cestoviny. Zaroven som si sparil karfiol a nakrajanu zelenu fazulu. Nakrajal som na hrubsie cibulu. Domacu udenu klobasu som vyzliekol z creva a popucil. Cibulu, chilli papricku, ja som pouzil ma drobno nakrajane habanero, a klobasu som dal do panvice a oprazit na lyzicke oleja. pockal som kym cibula zmekne a klobasa dostane trochu hnedu farbu. To mi zobralo asi 10 minut. Potom som to odstavil z platne.
  2. Do vacsej nadoby som dal uvarene cestoviny, fazulu ciernu a zelenu, pripravenu klobasovu zmes a nasekany koriander. Zamiesal som a zacl pripravovat si besamel. Do rozpusteneho masla som pridal rimsku rascu, chiili prasok a muku. Asi po dvoch minutach som pridal mlieko a povaril kym mi omacka nezhustla. Nakoniec som pridal nastruhany syr.
  3. Ked sa syr rozpustil, vmiesal som do pripravenej zmesy, premiesal a dal do naolejovanej nadoby a dal piect.
  4. Asi po 25-30 minutach je to hotove. Podaval som s Pico de Gallo.