Zapekané palacinky z ovsenných vločiek s náplňou z bieleho a údeného tofu.

Autor receptu: martamm

Zo včera mi zostali palacinky, ktoré som robila podľa receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/palacinky-z-ovsenych-vlociek-plnene-kuracim-s/26091-recept.html, tak som ich naplnila tofu zmesou a zapiekla. Podávala som ich s dusenou zeleninou so šampiónmi. Výsledok ma príjemne prekvapil, preto by som sa chcela s Vami podeliť o recept.

4
porcie
30 minút
príprava
25-30 + 5 minút
na 220, 150 °C

Postup

  1. Keďže palacinky som použila z predchádzajúceho dňa, začala som prípravou tofu náplne. Obidva druhy tofu som opláchla a nastrúhala na strúhadle na veľkých slzách. Pridala som posekané bylinky, vajcia, špaldovú krupicu, osolila, okoreniala a vytvorila hmotu na plnenie.
  2. Palacinky som potrela plnkou, boky som ohla dovnútra a skrútila. Poukladala som ich do olejom vytretej zapekacej misy. Mám ich troška nerovnomerné, ale to konečný výsledok neovplyvnilo.
  3. Pripravila som si zmes na zaliatie tak, že som všetky suroviny rozmixovala ponorným mixérom, osolila a okorenila. Zaliala som palacinky, misku som zakryla alobalom a vložila do rúry vyhriatej na 220 stupňov asi na 25-30 minút. Po tomto čase zálievka nadobudla tuhšiu, akoby pudingovú konzistenciu.
  4. Posypala som palacinky strúhanou mozarellou (kupujem v Lídli) , striahla som teplotu na 150 stupňov a dala ešte asi na 5 minút zapiesť, len toľko, aby sa syr roztiekol. Dobrú chuť.