Zapekané frikadelky v rajčinovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Recept opäť z rakúskej kuchárky, ale myslím, že aj my máme takúto dobrotu, len to voláme fašírka:-)

5
porcií
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pripravíme potrebné suroviny.
  2. Namočený a vyžmýkaný toustový chlieb zmiešame s pokrájanou cibuľou, pomletým mäsom, vajcom, pretlakom. Pridáme soľ, korenie a pizza korenie. Dobre premiešame a vyformujeme 15 frikadeliek.
  3. Opečieme na 1 Pl oleja asi po päť minút a ukladáme do zapekacej misy.
  4. Na dvoch PL oleja opečieme pokrájané šampiňóny asi šesť minút. Pridáme pokrájaný cesnak, krátko popražíme. Ochutíme soľou, korenín a oregánom.
  5. Pridáme rajčinový pretlak, rajčiny z dózy, samozrejme lepšie je pridať voňavé rajčinky z vlastnej záhradky:-)
  6. Zeleninový vývar zmiešame so smotanou, pridáme k šampiňónom a necháme asi päť minút povariť.
  7. Hotovú zmes nalejeme na frikadelky a pečieme v rúre asi pol hodiny.
  8. Posypeme strúhaným syrom a ešte necháme zapiecť. Dobrú chuť.