Zapekané frikadelky v rajčinovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Recept opäť z rakúskej kuchárky, ale myslím, že aj my máme takúto dobrotu, len to voláme fašírka:-)
5 porcií |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Pripravíme potrebné suroviny.
- Namočený a vyžmýkaný toustový chlieb zmiešame s pokrájanou cibuľou, pomletým mäsom, vajcom, pretlakom. Pridáme soľ, korenie a pizza korenie. Dobre premiešame a vyformujeme 15 frikadeliek.
- Opečieme na 1 Pl oleja asi po päť minút a ukladáme do zapekacej misy.
- Na dvoch PL oleja opečieme pokrájané šampiňóny asi šesť minút. Pridáme pokrájaný cesnak, krátko popražíme. Ochutíme soľou, korenín a oregánom.
- Pridáme rajčinový pretlak, rajčiny z dózy, samozrejme lepšie je pridať voňavé rajčinky z vlastnej záhradky:-)
- Zeleninový vývar zmiešame so smotanou, pridáme k šampiňónom a necháme asi päť minút povariť.
- Hotovú zmes nalejeme na frikadelky a pečieme v rúre asi pol hodiny.
- Posypeme strúhaným syrom a ešte necháme zapiecť. Dobrú chuť.