Zapekané bravčové kotlety a kuracie nugety

Autor receptu: stefanm

V tejto práci som "spriatelil" dva jedla!...Skombinoval som jedlá ktoré sú v knihe "Recepty za Života 3 (str.30) na jednej stránke.A vzniklo z toho toto chutné jedlo.Pracovne som si ho nazval "Rezeň PRIATEĽSTVO" lebo dokonale spája dva druhy mäsa a spoločne si na tanieri rozumejú.Jeden sa nepovyšuje nad druhého a spoločne so syrovou omáčkou vytvárajú akord chutí bez falošného tónu. :)

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Takto,vedľa seba na jednej stránke sú uvedenú recepty,ktoré som spojil.
  2. Bravčové karé naklepeme,osolíme a okoreníme.Rozložíme ich na pomastený pekáč a poukladáme na nich na kolieska nakrájanú,očistenú cibuľu.Vychladnuté maslo postrúhame ,premiešame s postruhanym syrom a navrstvíme na kotlety s cibuľou.Popritláčame a posypeme mletou červenou paprikou.Vývar nalejeme do pekáča tak,aby nezakryl syr.
  3. Zakrytý pekáč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme.
  4. Pred dopečenim odkryjeme a prudko zapečieme.
  5. Ku precedenemu výpeku pridáme syry a za stáleho miešania varíme kým sa nerozpustia.Na záver pridáme maslo a dovaríme.
  6. Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky,posypeme vegetou,poukladáme na seba a necháme chvíľu odležať.Potom ich obaľujeme v strúhanke a rozšľahanych vajíčkach a ...
  7. ... vyprážame na oleji.Necháme okapať olej a podávame.
  8. Podával som s dusenými zemiakmi s maslom a kyslou uhorkou.
  9. Vhodnejšou prílohou by asi bol zeleninový šalát ale sa mi už nechcelo robiť a tie mäska a omáčka tak rozvoniavali,že som radšej hneď podával!!!