Zapekaná cuketa

Zapekaná cuketa s mäsom a mrkvou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduché letné jedlo v kombinácii s mletým mäsom a mrkvou.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny. Cukinu som nakrájala na celkom tenké kolieska. Cibuľu a údenú slaninu som nakrájala na kocky. Mäso som pomlela a ryžu som umyla.
  2. Slaninu som dala opiecť, pridala som cibuľu a cesnak a spolu opiekla.
  3. Pridala som pomleté mäso a opekala som ho, kým nezbelelo, potom som ho osolila, okorenila a podliala polovicou smotany na varenie a spolu som podusila, kým sa celkom smotana nevstrebala.
  4. Pridala som k mäsu mletú červenú papriku a dobre premiešala.
  5. Ešte do teplého mäsa som pridala ryžu a premiešala.
  6. Zapekaciu formu som natrela celú masťou aj po bokoch a posypala strúhankou. Zbytok som vysypala, nechala som na dne, veď cukina to vsaje do seba počas pečenia.
  7. Uložila som nakrájanú cukinu tak, že som ňou vyložila aj boky.
  8. Položila som prvú tretinu mäsovej zmesi.
  9. Na mäsovú zmes som uložila nastrúhanú mrkvu.
  10. Na mrkvu som navrstvila druhú tretinu mäsovej zmesi a na tú som som uložila nakrájanú údenú klobásu.
  11. Na klobásu som dala tretiu tretinu mäsovej zmesi.
  12. Na vrch som uložila kolieska cukiny.
  13. V mise som rozmiešala vajcia a pridala som soľ.
  14. Vajíčkami som všetko zaliala. Na vrch som rozložila polovicu strúhaného syra. Rúru som nechala vyhriať na 200 °C a piekla som ju 10 minút. Potom som znížila teplotu na 180 °C a ešte som ju zapekala 30 minút.
  15. Zapečenú cukinu som ihneď posypala druhou polovicou strúhaného syra. Takto vyzerá aj pekne, lebo syr sa neroztečie, je vidieť vlásky strúhancov.
  16. Hotové jedlo som podávala so sezónnou zeleninou.Teraz je vrchol sezóny, je dostatok paradajok, papriky, uhorky, mám rada k nej aj čerstvý kapustový šalát. Prajem vám dobrú chuť.