Bravčové mäso

Zapekaná cuketa s bravčovým mäsom a so zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: peterkub

V kuchyni rád používam zapekaciu misu, ak aj vy, môžete vyskúšať tento jednoduchý a pritom chutný recept.

2
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cuketu očistíme a nakrájame na 1-2 cm hrubé plátky, ktoré naukladáme do vymastenej zapekacej misky. Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky a dáme na cuketu. Posypeme posekanou vňaťou.
  2. Mäso umyjeme, plátky trochu naklepeme, obalíme v múke, osolíme, okoreníme a krátko osmažíme na panvici s olejom.
  3. Osmažené mäso položíme do zapekacej misy na ostatné suroviny a posypeme nakrájaným cesnakom.
  4. Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a umiestnime na mäso. Posypeme rascou.
  5. Zapekaciu misku zakryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme cca 45 minút. Potom vyskúšame, či je mäso hotové, ak áno, tak prajem dobrú chuť.