Bravčové mäso
Zapekaná cuketa s bravčovým mäsom a so zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: peterkub
V kuchyni rád používam zapekaciu misu, ak aj vy, môžete vyskúšať tento jednoduchý a pritom chutný recept.
2 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Cuketu očistíme a nakrájame na 1-2 cm hrubé plátky, ktoré naukladáme do vymastenej zapekacej misky. Cibuľu očistíme, nakrájame na plátky a dáme na cuketu. Posypeme posekanou vňaťou.
- Mäso umyjeme, plátky trochu naklepeme, obalíme v múke, osolíme, okoreníme a krátko osmažíme na panvici s olejom.
- Osmažené mäso položíme do zapekacej misy na ostatné suroviny a posypeme nakrájaným cesnakom.
- Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a umiestnime na mäso. Posypeme rascou.
- Zapekaciu misku zakryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme cca 45 minút. Potom vyskúšame, či je mäso hotové, ak áno, tak prajem dobrú chuť.